Setari Cookie-uri

7 Comentarii inofensive care afecteaza persoanele cu suflet sensibil

Am gasit care sunt cele mai intalnite comentarii inofensive care afecteaza persoanele cu suflet sensibil. Ar trebui sa le acordam mai multa atentie si, cel mai important sa incercam sa nu le mai folosim.

Uneori cuvintele pot face mai mult rau decat bine.

Simti lucrurile intens? Emotiile tale sunt mult mai puternice decat cele ale oamenilor din jurul tau? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt "Da", atunci inseamna ca esti o persoana cu un suflet sensibil.

Persoanele emotive sunt cu adevarat norocoase deoarece simtirea profunda este intr-o legatura directa cu o creativitate incredibila, constientizare de sine si inteligenta emotionala. Insa a avea un suflet sensibil vine la pachet si cu cateva dezavantaje. De exemplu, poate fi usor sa te simti ranita de comentariile aparent "inofensive" pe care oamenii ti le spun. Sau poti simti mult mai intens anumite momente, situatii, probleme, intamplari.

Am gasit care sunt cele mai intalnite comentarii inofensive care afecteaza persoanele cu suflet sensibil. Ar trebui sa le acordam mai multa atentie si, cel mai important sa incercam sa nu le mai folosim.

Citește și:

1. "Intotdeauna exagerezi". - prin acest comentariu demonstrezi ca sentimentele persoanei sensibile sunt frivole si invalide si o determini sa nu mai aiba incredere in ea, in ceea ce simte.

2. "Unii oameni trec prin situatii si mai dificile." - fiecare persoana isi duce propriile lupte, fiecare persoana simte diferit, fiecare persoana are propriul drum in viata.

3. "Esti atat de sensibila. Te superi mereu din orice." - acest comentariu ii spune persoanei sensibile ca nu ar trebui sa aiba emotii sau ca ar trebui sa se schimbe, determinand-o sa isi ascunda sentimentele.

4. "Este timpul sa mergi mai departe." - o persoana merge mai departe in momentul in care este pregatita si nu cand ii spune cineva.

5. "Doar glumeam, ce-i cu toata drama asta?" - nu glumesti cand stii ca poti rani sentimentele cuiva.

Citește și:

6. "Daca eu pot face asta, si tu poti!" - nu, nu functioneaza asa. In acest mod determini persoana careia ii spui aceste lucruri sa isi compare viata sa cu viata ta si ii sugerezi sa foloseasca povestea ta ca un model pentru a avea succes.

7. "De ce iei lucrurile atat de personal?" - o alta varianta prin care determini persoana cu care vorbesti sa nu mai fie sigura pe ea, pe ceea ce gandeste si pe ceea ce simte.

foto main: Tero Vesalainen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.