Setari Cookie-uri

Cum poți să fii mai productiv și fără cafea

Un nou studiu sugerează că efectul stimulant al cafelei nu se regăsește doar în cafeina pe care o bei, ci și într-un simplu gând care îți zboară la această aromată și parfumată băutură. Cu alte cuvinte, doar gândul la cafea are puterea de a te face mai productiv.

Oamenii de știință australieni și canadieni au realizat un studiu care a fost publicat în Consciousness and Cognition și care arată că simplul gând la cafea este suficient pentru a trezi mintea și a te ajuta să te concentrezi mai bine pe sarcinile pe care trebuie să le faci. Însă, acest lucru funcționează doar în cazul persoanelor care asociază cafeaua cu ideea de alertă, ambiție și productivitate.

Cu toate că cercetarea condusă de Eugene Chan, conferențiar principal în departamentul de marketing la Universitatea Monash, și Sam Maglio, profesor asociat de marketing și psihologie la Universitatea din Toronto Scarborough, a fost realizată pe un număr mic de participanți, aceasta ridică o întrebare importantă – imaginile cu cafea ar fi suficiente pentru a remedia lenea de după-amiază a anumitor oameni băutori de cafea, sau ar fi nevoie de cafeaua în sine pentru a avea efect?

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Evgeny Karandaev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.