Setari Cookie-uri

Secretul prin care poți păstra laptele proaspăt fără să îl fierbi

Ne-am obișnuit să cumpărăm lapte pasteurizat pentru că are un termen de valabilitate de două-trei săptămâni, iar astfel nu trebui să ne mai facem probleme în legătură cu calitatea acestuia. Însă, experții au găsit o soluție prin care laptele poate fi păstrat și fără pasteurizare.

Mai mult, soluția propusă de oamenii de știință de la compania australiană Naturo, promite să păstreze laptele într-o stare perfectă de a fi consumat de până la 60 de zile, fără a fi nevoie de tratamente termince, ca în cazul pasteurizării. De asemenea, culoarea și gustul laptelui vor rămâne intacte în perioada menționată.

Însă, din motive de confidențialitate compania nu a făcut publică metoda prin care se realizează acest lucru, dar CEO-ul companiei, Jeff Hastings, a spus însă că procesul se bazează pe o serie de tehnologii deja existente pe piață.

„Pasteurizarea este un proces destul de agresiv – laptele este încălzit la temperatura de 72 de grade Celsius, este ținut acolo timp de 15 secunde– și pentru laptele omogenizat este mai departe manevrat cu asprime, dacă vreți, printr-un proces numit omogenizare", a zis Hastings.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Davizro Photography, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.