Setari Cookie-uri

5 Scuze cu care mintea te va insela inainte de a face urmatorul pas in viata ta

Mintea este absorbita de zona de confort si de fiecare data cand incerci sa iesi din acea zona, sa o eviti pentru o anumita perioada de timp, ea incearca cu disperare sa te convinga ca nu-ti este bine facand asta.

Nu ii permite sa iti faca asta. Incepe de acum. Putin cate putin. Nu exista comenzi rapide. Nu exista nici solutii rapide. Nu mai da vina pe cei din jurul tau. Nu-ti mai spune "Ma ocup maine.". FARA SCUZE.

Mintea este un lucru minunat. Mai este, de asemenea, si o masina de facut scuze care incearca frecvent sa te convinga sa nu indraznesti sa faci alegerile despre care stii ca sunt bune pentru tine. Iar astfel de situatii te impiedica sa faci schimbarile pozitive care ar trebui sa aiba loc in viata ta.

Care este motivul pentru care mintea ne incurca gasind scuze irationale?

MIntea isi doreste alinare. Ii este teama de disconfort, de presiune, de schimbare. Mintea este absorbita de zona de confort si de fiecare data cand incerci sa iesi din acea zona, sa o eviti pentru o anumita perioada de timp, ea incearca cu disperare sa te convinga ca nu-ti este bine facand asta.

Citește și:

Mai jos veti gasi cele mai intalnite scuze ale mintii:

Prima scuza: "Nu pot face asta."

La inceput pare totul mult prea dificil, asadar crezi ca nu poti face fata schimbarilor pe care vrei sa le faci. Nu crezi suficient in tine insati pentru a face urmatorul pas.

A doua scuza: "Altii reusesc sa faca asta, insa eu nu voi reusi. Ceilalti se descurca mai bine decat mine."

Cauti motive pentru a nu face ceva anume... dar de fapt, tu poti face. Ai incredere in tine.

A treia scuza: "Nu am suficient timp pentru a face acele schimbari."

Ai intalnit vreodata o persoana fericita, de succes, care evita in mod regulat responsabilitatea?

A patra scuza: "Viata este menita sa fie mai usoara. Eu trebuie sa ma bucur mai mult de ea."

De multe ori trebuie sa faci lucrurile rele. Nu exista comenzi rapide pentru niciun loc in care merita sa mergi. Trebuie sa lupti pentru visurile tale. Nu va fi usor, insa totul va merita.

Citește și:

A cincea scuza: "Este deja prea tarziu."

Schimbarea este constanta, dar cresterea este optionala. Ramai blocata in locul in care esti sau invata si creste. Depinde doar de atitudinea si alegerilor tale unde vei ajunge. Nu uita... traieste viata fara scuze si fara regret. Niciodata nu este prea tarziu.

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.