Setari Cookie-uri

Patru lucruri pe care să nu le faci într-o relație de cuplu

O relație de cuplu poate scoate la iveală ceea ce este mai bun din tine sau partener sau, din contră, poate aduce la lumină răni vechi care au nevoie de vindecare.

Experiența pe care o trăiești depinde în mare măsură de tine. Iată patru lucruri pe care să nu le faci într-o relație de cuplu dacă vrei să aibă șanse de reușită.

1. Nu transforma relația în centrul universului tău. Este minunat să iubești și să fii iubită. Ai atâta iubire de experimentat încât este păcat să te limitezi. Când spun asta mă refer la faptul că ai venit pe pământ cu o misiune iar atunci când ți-o urezi, sufletul ți se umple de o bucurie pe care nimic altceva nu ți-o poate dărui, iar iubirea te întâmpină pretutindeni.

2. Nu îți construi identitatea în jurul unei relații. Nu ai nevoie de o relație de cuplu pentru a fi și a te simți întreagă sau pentru a arăta lumii că ești valoroasă ca femeie. Dacă te vei gândi la femeile pe care le admiră o lume întreagă, de la actrițe și scriitoare, la femei de știință sau de afaceri de excepție, vei vedea că toate și-au construit identitatea în jurul talentului și abilităților lor. Nu este nevoie să devii celebră pentru a face asta. Este suficient să te cunoști pe tine.

Citește și:

3. Nu te pune pe locul doi într-o relație. Un bărbat care te iubește nu îți va cere niciodată asta. Asta nu înseamnă să fii insensibilă la nevoile partenerului tău ci doar să te asiguri că ai grijă de tine și că îți hrănești sufletul, mintea și corpul. Să dăruiești, fără să o faci din inimă, nu servește cu adevărat nimănui. Iar în timp, tu te vei umple de resentimente.

4. Nu te lăsa manipulată și calcată în picioare. Este minunat să îți deschizi inima în fața partenerului însă aceasta nu înseamnă că trebuie să îi permiți orice. Iubirea necondiționată și respectul se află la baza oricărei relații sănătoase. Atunci când acestea lipsesc, lucrurile ajung să degenereze și să decurgă în defavoarea ta. Cu cât o femeie tolerează mai multă vreme un comportament abuziv sau lipsit de respect din partea partnerului, cu atât stima sa de sine scade.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.