Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa.
Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei si creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele.
De asemenea, are acţiune antimutagenică, anticancerigenă, acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare şi antioxidantă.
Tot turmenicul are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitatea articulaţiilor, tendoanelorsi reduce tumefacţia.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Când se bea ceaiul de turmeric - Ghid complet pentru beneficii și consum
- Cum se face o prăjitură rapidă: 3 rețete simple, gustoase și gata în mai puțin de 30 de minute
- Cum se face un tort: Ghid complet cu rețete pas cu pas, sfaturi și informații nutriționale + Idei de torturi FĂRĂ COACERE
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto main: pixabay