Setari Cookie-uri

Cum să construiești încrederea în cuplu

Increderea este una dintre pietrele de temelie ale unei relatii de cuplu. Nu este vorba doar de acea incredere ca partenerul nu te va insela ci de ceva mai profund de atat care va face sa va simtiti confortabil sa va deschideti inimile si sa fiti autentici.

La începutul unei relații, fiecare dintre parteneri oferă și arată ceea ce are mai bun. Acesta nu este neapărat un plan pus la cale cu grijă ci mai degrabă un rezultat al îndrăgostirii. Iubirea ne deschide sufletul și ne inspiră să reversăm asupra lumii darurile noastre cele mai de preț precum bunătatea, generozitatea, grija față de celălalt, daruri pe care le posedă atât femeile cât și bărbații.

Obiceiurile, inclusive cele emoționale, reprezintă o altă component a vieții noastre, cel puțin atâta vreme cât le permitem. Odată ce îndrăgosteala trece, obiceiurile revin și odată cu ele, umbra, acele aspecte din noi înșine pe care nu le acceptăm sau care necesită vindecare.

Acesta este unul dintre momentele cheie în care încrederea între tine și partenerul tău de cuplu poate fi susținută sau, din contra, subminată. In momentele tensionate în care umbra noastră se arată, este important ca măcar unul dintre voi să se poziționeze într-o postură de observator și să realizeze că acela este doar un aspect al personalității celuilalt care nu îl reprezintă. Este un moment în care, deși îți exprimi sentimentele cu calm, nu îl judeci pe celălalt și îi arăți că îl accepți așa cum este.

Citește și:

Neintrând în jocul egoului și abținându-te să hrănești corpul durere dar și energia sepărarii, conflictul se va stinge de la sine mult mai repede decât te-ai fi așteptat. Rezultatele se vor vedea pe termen lung, de asemenea, pentru că este foarte probabil ca astfel de incidente să devină din ce în ce mai rare.

De asemenea, implică-ți partenerul în toate aspectele vieții tale. Povestește-i despre visele și proiectele tale, despre supărările și bucuriile tale. Cere-i sfatul și părerea ori de câte ori simți că este nevoie.

Fă-l să se simtă o parte importantă din viața ta și arată-i că ești acolo pentru el nu doar când este în forma sa cea mai bună dar și când are nevoie de o cană cu ceai fierbinte.

Nu în ultimul rând, da-ți-vă timp să vă cunoașteți și întotdeauna spuneți adevărul, chiar dacă este dureros.

Citește și:

foto main: Kate Kultsevych, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.