Peste 300 de kilocalorii sunt într-o 100 de grame de cartofi prăjiți, ceea ce înseamnă mult. Dar dacă îi lăsați puțin la temperatura camerei amidonul din ei se stabilizează, dacă se stabilizează devine un fel de pre-biotic ceea ce nu e deloc un lucru rău.
Pentru a te bucura de gustul cartofilor prăjiți fără să îți pui sănătatea și siluetă în pericol, îi poți înlocui cu o alternativă la fel de gustoasă, dar mult mai sănătoasă: cartofii păi la cuptor.
Cartofii păi la cuptor au același gust și aceeași textură că și cartofii prăjiți, dacă știi cum să îi pregătești, potrivit doc.ro. Nu este deloc o procedura complicată, însă trebuie să știi câteva trucuri care le oferă textură de cartofi prăjiți crocanți, chiar dacă sunt copți de fapt.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto main: Oksana Mizina, Shutterstock