Setari Cookie-uri

Lecții despre optimism de la Jane Fonda

O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută. O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câştigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaşte boala.

Jane Fonda a inspirat milioane de femei din întreaga lume nu doar cu exercițiile sale de aerobic, care încă dau rezultate, dar și cu atitudinea sa de viață pozitivă. Iată câteva dintre sfaturile sale care te vor ajuta să fii mereu optimistă.

1. Când nu-ţi mai aminteşti ce te-a rănit, atunci eşti vindecată.

2. Sunt supersensibilă la bucuria şi la durerea oamenilor. Sufăr pentru copiii nedoriţi din toată lumea, pentru urşii polari şi elefanţi, pentru fluturii monarh, delfini, gorile şi cimpanzei.

3. Un bărbat se poate bucura de toate anotimpurile vieţii, dar o femeie nu are dreptul decât la primăvară.

4. Atâta vreme cât ai o locuinţă şi suficienţi bani pentru hrană, îmbrăcăminte şi utilităţi, stai foarte bine. Ar trebui să fii fericită

Citește și:

5. Dacă o carieră pe care ţi-ai ales-o are nişte inconveniente neaşteptate, consolează-te cu ideea că nicio carieră nu este lipsită de ele.

6. Fă-ţi prieteni de cursă lungă respectând câteva reguli simple. Ascultă-i fără să-i întrerupi, vorbește-le fără să le reproşezi ceva, fă-le daruri fără să le pretinzi ceva laschimb, răspunde-le fără să-i contrazici, iartă-i fără să-i pedepsești, ține-ți promisiunile. Aşa, nu vei fi niciodată singură.

7. Nu te mai frământa în legătură cu lucrurile pe care nu le poţi schimba. Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă te poate îmbolnăvi. Crează-ţi o stare permanentă de bine şi descoperă ce te face fericită. Atâta timp cât ești sănătoasă şi bine dispusă, îți vei face planuri şi vei aştepta cu nerăbdare ziua următoare.

Citește și:

8. O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută. O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câştigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaşte boala. Menține o stare de spirit pozitivă, fă mişcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mânâcă multe alimente care conţin vitamine şi minerale, şi vei avea toate şansele să mai trăieșt 30-40 de ani în deplină sănătate şi vigoare. Bucură-te de ceea ce ai şi de tot ce te înconjoară. Şi nu uita de prieteni. Ei sunt una din bogăţiile vieţii.

9. Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu te mai compara cu alţii în ceea ce priveşte situația financiară. Renunţă la competiţia cu ceilalți și dacă e să te întrebi ceva, mai degrabă pune în balanţă cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos şi mai longeviv.

Citește și:

foto main: Ase, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.