Setari Cookie-uri

Cum să îți aranjezi locuința cât timp stai în carantină

Când te-ai mutat în căsuța în care stai acum, probabil că nu ai luat în calcul că într-o bună zi să fie locul în care o să stai în izolare pe o perioadă nedeterminată de timp. 

Până acum, casa mea era un loc pentru somn și activități post-muncă obișnuite - gătit, cină, vizionare filme, citit, întâlniri cu prietenii. Acum... este viața mea :))

Iată cum îți poți transforma casa cât timp stai în izolare astfel încât să poți face tot ce îți dorești în ea fără să te simți ca într-o închisoare:

1. Creeaza locuri zen în casă

Găsește locuri prin casă pe care să le transformi astfel încât să îți bucure privirea când te uiți la ele. Într-un colț poți pune un mic scaun cu o pătură pufoasă, o carte, o lumânare și o cană pentru ceai astfel încât să îți faci o zonă de citit și meditație. Într-un alt colț poți lăsa o saltea, un mic prosop, câteva gantere și așa ți-ai creat și locul de făcut exerciții. Creând astfel de zone prin întreaga casă reușești să rupi monotonia de a fi în același loc tot timpul.

Citește și:

2. Muncește într-un singur loc

În cazul în care trebuie să lucrezi de acasă, improvizează un mic spațiu de lucru la care să fii atunci când ai de muncă. Nu sta cu laptopul sau cu lucrurile care te duc cu gândul la viața profesională prin toată casă. În plus, creează-ți și un program strict în care să "fii la birou".

3. Investește în plante

Acum este momentul potrivit pentru a investi în plante de apartament pentru că doar așa poți aduce natura în casă. Îndreaptă-ți privirea asupra plantelor elegante, înalte, foarte verzi, cu multe frunze, care să te ajute să îți creezi o mică oază de liniște și de relaxare acasă. Ah, și nu uita nici de suporturi potrivite pentru ele.

Acest articol face parte din campania Totul va fi bine, powered by Tchibo, care te pregătește pentru reîntâlnirea cu prietenii tăi.

Citește și:

4. Fă-ți ordine în lucruri

Stând în casă, îți vei da seama că ai foarte multe lucruri - și multe dintre ele nici nu îți folosesc. Este momentul să îți iei câteva zile pentru a face ordine și a scăpa de tot ce nu îți mai trebuie - astfel vei avea nu doar o casă aerisită, ci și o minte relaxată.

5. Adu lumina în casa ta

Profită de toată lumina pe care o ai. O soluție rapidă este să prinzi toate draperiile și să ridici jaluzelele astfel încât să te poți bucura de razele soarelui. De asemenea, nu uita să cureți geamurile - poate fi un lucru banal, însă schimbă radical modul în care vei putea privi cerul. Un alt sfat este să cumperi câteva oglinzi pe care să le poziționezi prin casă astfel încât să deschizi spațiul și mai mult.

Citește și:

foto main: Olga Tashlikovich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.