Iată 5 sfaturi pe care le poți pune în aplicare începând chiar din acest moment:

1. Acceptă faptul că mintea ta este ocupată

Știai că avem în jur de 70.000 de gânduri pe zi? Da, atât de multe... nu e de mirare că este atât de ocupată. Nu te mira de tot ce își imaginează mintea ta; nu te gândi că este ceva în neregulă cu tine pentru că ai o grămadă de gânduri - toată lumea le are. Permite-i creierului să fie ocupat.

2. Nu da atât de multă importanță gândurilor tale

Acceptă-le, însă nu fi atât de preocupată și fascinată de ele. Cu cât te implici mai puțin în gândurile tale, cu atât vei experimenta mai multă pace. Permite-i minții să se joace, să creeze tot felul de gânduri și amintește-ți de fiecare dată că implicarea ta este opțională, nu obligatorie.

3. Analizează-ți gândurile de la distanță

Pentru a analiza lucrurile la rece și a fi obiectivă, este important să creezi o distanță, un anumit spatiu între suflet și mintea ta. De aceea meditația este foarte importantă - te ajută să faci un pas înapoi și să privești totul cu obiectivitate - cu o atitudine de curiozitate și de acceptare fară să judeci.

4. Permite gândurilor tale libertatea de a intra în mintea ta și, în același timp, de a o părăsi

Gândurile în sine nu provoacă probleme; lăsate singure, ele apar în mintea ta, rămân un moment și apoi dispar. Atunci când încerci să le controlezi sau să le gestionezi - prin etichetarea lor ca fiind rele, greșite sau inacceptabile - ajungi să creezi probleme și, în același timp, să aduci suferință în sufletul tău.

5. Învață să trăiești mai mult în momentul prezent

Daca iți pierzi sufletul printre gânduri, nu poți conștientiza și împrejurimile; nu poți trăi acum, în acest moment - când se întâmplă viața ta. Când ești prezentă aici și acum, mintea devine automat liniștită.

foto main: Teo Tarras, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: