Setari Cookie-uri

10 Lucruri pe care să ți le spui când ai de-a face cu oameni dificili sau toxici 

Iartă-i pe ceilalți nu pentru că ar merita iertare, ci pentru că tu meriți pace și liniște. Eliberează-te de povara pe care o simte sufletul tău. 

1. Cel mai mare stres prin care treci atunci când ai de-a face cu o persoană dificilă nu este alimentat de cuvintele sau acțiunile acestei persoane, ci de către mintea ta care dă importanță cuvintelor și acțiunilor acestei persoane.

2. Este în regulă să fii supărată, însă nu este în regulă să fii crudă. Furia, ura, resentimentele și gelozia nu schimbă inimile celorlalți, ci pe a ta.

3. Iartă-i pe ceilalți nu pentru că ar merita iertare, ci pentru că tu meriți pace și liniște. Eliberează-te de povara pe care o simte sufletul tău.

4. Rămâi pozitivă atunci când negativitatea te înconjoară. Zâmbește când alții sunt posomorați. Este o modalitate ușoară de a face o diferență frumoasă printre oamenii din jurul tău.

5. Bârfa și drama se încheie la urechile unei persoane înțelepte. Alege să fii acea persoană înțeleaptă. Caută să înțelegi înainte de a încerca să judeci. Folosește-ți judecata nu ca pe o armă de îi pune la pământ pe ceilalți, ci ca pe un instrument pentru a face alegeri pozitive care să te ajute să îți construiești propria viață.

Citește și:

6. Poți fi întotdeauna un exemplu. Tratează-i pe toți cu amabilitate și respect... chiar și pe cei nepoliticoși - nu pentru că ei sunt drăguți sau ar merita bunătatea ta, ci pentru că tu ai o inimă frumoasă.

7. Viața este prea scurtă pentru a ne certa și a avea dispute cu oamenii din jurul nostru. Numără-ți binecuvântările, apreciază oamenii care contează și mergi mai departe cu viața ta.

8. Nu te aștepta să vezi schimbări pozitive în viața ta dacă ești înconjurată în mod constant de oameni dificili. Marele pericol de a fi în preajma acestora este faptul că începi să devii ca ei fără să îți dai seama.

9. Amintește-ți clipă de clipă că ce spun și fac alte persoane au legătură doar cu ei și atât. Nu lua lucrurile personal, nu te enerva pe ce îți spune sau face cineva.

Citește și:

10. Acceptă părerile altor oameni, însă nu le permite să te limiteze sau să îți schimbe drumul în viață. Nu permite urii, ignoranței, dramei sau negativității să te împiedice să fii cea mai bună versiune a ta.

foto main: rudall30, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.