Setari Cookie-uri

Cei 6 pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când îți ceri scuze (potrivit unui medic psiholog)

Un medic psiholog dezvăluie care sunt cei 6 pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când vrei să îți ceri scuze în mod corect. 

Trebuie să îndrepți greșeala pe care ai făcut-o deoarece spune foarte multe despre caracterul tău. Știai că există 6 pași în a cere scuze cu adevărat? Iată care sunt aceștia:

1. Obține aprobarea înainte de a îți cere scuze

Poate părea o prostie să ceri permisiunea cuiva pentru a îi cere iertare, însă este bine să o faci. Este posibil ca persoana pe care ai rănit-o să nu își dorească să te audă în acel moment spunând "Imi pare rău" pentru că se va simți și mai rău. Unii au nevoie de timp și de spațiu pentru a își reveni si a accepta faptul ca iti ceri iertare.

2. Arată-ți sinceritatea

O parte importantă din procesul prin care ceri iertare este să recunoști ceea ce ai făcut greșit și să regreți acțiunile tale.

3. Îndreaptă-ți atenția asupra acțiunilor pozitive care au legătură cu schimbarea

Citește și:

Demonstrează că vrei să te schimbi, că îți dai seama cât de mult ai greșit și că nu îți ceri iertare doar cu cuvintele, ci că ești complet sinceră și că îți dorești ca lucrurile să fie ca la început. De aceea este important să înveți să îți îndrepți atenția asupra acțiunilor pozitive, să faci schimbările necesare astfel încât această greșeală să rămână pentru totdeauna în trecut.

4. Asigură-te ca persoana pe care ai rănit-o să înțeleagă că totul a rămas în trecut

Atitudinea ta poate ajuta enorm într-o astfel de situație. Comportamentul pe care îl ai începând cu momentul în care îți ceri scuze poate fi un factor extrem de important în decizia pe care o ia persoană rănită - dacă să te ierte sau nu.

Citește și:

5. Începe cu o invitație formală pentru a cere iertare

Când ceri iertare, trebuie să fii cât mai formală și directă: "Știu că am greșit, îmi pare enorm de rău pentru ceea ce am făcut. Te rog să mă ierți."

Da, poți spune enorm de multe lucruri într-o astfel de conversație. Însă nu uită niciodată să ceri direct iertare.

6. Nu rămâne nici tu în trecut

Dacă ți-ai cerut iertare și ai fost iertată, atunci este timpul să continui cu viața ta și cu relația pe care o ai cu persoana pe care ai rănit-o. Nu rămâne în trecut deoarece acesta îți poate dicta și, implicit, schimba viitorul. Nu mai aduce niciodată vorba despre ce s-a întâmplat.

foto main: Mary Long, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.