Setari Cookie-uri

Mare atenție la persoanele toxice. 5 Semne că ești manipulată

Dacă fac asta în mod regulat, atunci nu mai este o greșeală... este comportamentul lor.

Iată care sunt cele 5 semne care îți spun că ești manipulată de o persoană toxică:

1. Aruncă în mod constant vina pe tine

Un semn sigur că ai de-a face cu o persoană narcisistă și toxică este că încearcă cu disperare să dea vina pe tine pentru că ea evită să își asume responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

2. Joacă rolul victimei

Fiecare insecuritate pe care o ai în interior, fiecare cuvânt sau propozite care îți distrug încrederea, fiecare moment în care ești vulnerabilă - pentru o persoană toxică care te manipulează aceste lucruri sunt elemente importante pe care le folosesc în momentul potrivit împotriva ta. Încearcă să te păcălească să crezi că are nevoie de tine.

3. Se joacă cu emoțiile tale

Când cineva încearcă să te manipuleze, atunci în mod clar va face tot posibilul să se joace cu emoțiile tale, folosindu-le împotriva ta. Iar tu te vei simți de parcă îi ești datoare să o ajuți și să îi fii alături.

Citește și:

4. Este agresivă

Te amenință în diverse moduri, inceearca să te intimideze, să te simți speriată, să nu mai ai încredere în tine și să simți că nu mai poți controla un anumit moment, fortandu-te astfel să faci lucruri sau să iei decizii pe care nu ți le dorești. Uneori, agresiunea nu este chiar explicită, clar, de aceea trebuie să fii foarte atentă la fiecare acțiune.

5. Discuțiile sunt dominate de ea

În momentul în care ai o discuție cu o persoană toxică, manipulatoare, este ca și cum nu ai vorbi. Aceasta ajunge să dețină controlul asupra conversației nu doar pentru că își dorește să fie în centrul atenției, ci și pentru că are numeroase intenții ascunse cu privire la relația voastră. Nu este un ascultător activ când vine vorba să spui ce ai pe suflet deoarece nu îi pasă cu adevărat.

Citește și:

foto main: rellasalvo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.