Setari Cookie-uri

Cum să te aperi de oamenii cruzi, fără suflet

Protejează-ți inima!

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să găsești puterea de a te apăra de oamenii cruzi, fără suflet:

1. Ai compasiune

Poate fi dificil să ai compasiune pentru persoanele care te rănesc, însă te ajută să îți amintești că oamenii care îi fac pe alții să sufere nu sunt niște oameni fericiți, ci unii care suferă, la rândul lor.

Oamenii cruzi vor să te facă să crezi că este ceva în neregulă cu tine. Adevărul este că nu e nimic în neregulă cu tine, ci problema este la ei. Adânc, în interior, ei se simt speriați și nedemni și simt că singura modalitate de a se vindeca este prin a dărâma pe altcineva.

Ar fi bine să îți pară rău pentru astfel de persoane, nu vor fi niciodată fericite cu adevărat... și nici împăcate cu ele înseși.

Citește și:

2. Nu permite ca părerea lor să îți definească realitatea

În ce momente ale vieții tale îi lași pe oamenii cruzi să te limiteze? Nu uita că nu ești definită de ce gândesc alții - ești definită de acțiunile tale și de ceea ce crezi despre tine.

Nu permite unei persoane fără suflet să schimbe modul în care te vezi, în care îți vezi viața - pentru că ea caută să obțină o reacție de la tine și să îți hrănească durerea. Când îi arăți că părerea sa înseamnă puțin pentru tine, îi demonstrezi că nu are nicio putere asupra ta.

3. Descoperă oameni noi

Persoanele toxice nu ar trebui să fie singurele persoane din viața ta. Există o mulțime de oameni minunați în lume pe care îi poți întâlni. Nu permite unui om rău să strice încrederea pe care o ai în iubire și în conexiunile dintre oameni.

Citește și:

4. Nu trece linia de siguranță doar pentru că ei o fac

Amintește-ți următorul lucru: doar pentru că altcineva trece linia, nu înseamnă că trebuie să o treci și tu. Nu ești responsabilă pentru ce îți face altcineva, însă ești responsabilă pentru modul în care răspunzi la ce îți face altcineva. Nu permite nimănui să se joace cu tine, cu sentimentele tale, să influențeze în vreun fel, să îți fure fericirea sau, și mai rău, să te dărâme.

foto main: Naeblys, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.