Setari Cookie-uri

Cum faci față oamenilor dificili? 3 Practici eficiente și pline de compasiune

Orice ai lupta, întărești și rezistă, persistă. - spunea Eckhart Tolle.

Oamenii dificili nu au învățat încă să își asume responsabilitatea pentru întregul lor sine - minte, corp și spirit. Stările lor haotice și neliniștite dau naștere nevoii de a argumenta, judeca, critica și certa oamenii din jurul lor.

Incapacitatea lor de a se descurca singuri adaugă combustibil focului, perpetuând astfel duritatea. Sub personalitatea lor se află sentimentul că nu sunt înțelegi și o dorință disperată de a fi ajutați.

Nu putem schimba pe nimeni și nu putem face nimic pentru că cineva să vrea să se schimbe. Singurul mod în care putem ajuta acești oameni este de a încerca să ne găsim puterea în interior și să fim un exemplu bun. Iată câteva practici utile, pline de iubire și extrem de eficiente:

1. Alege să ai răbdare și să rămâi liniștită

Citește și:

Când te confrunți cu o persoană nepoliticoasă, iritabilă sau supărată, ai tendința să o eviți. Crezi că dacă o eviți va dispărea (sau, cel puțîn, speri să dispară). Adevărul este că acest lucru se poate întâmpla destul de rar.

Energia negativă are o forță incredibilă și te poate lovi destul de puternic. Dacă nu ai răbdare, ajungi să îți pierzi cumpătul și să intri în jocul persoanei toxice.

De aceea este important să rămâi cu picioarele pe pământ, să îți păstrezi calmul și să te oprești atunci când simți nevoia să acționezi impulsiv.

2. Privește persoana direct în ochi

Negativitatea nu poate suporta optimismul - a privi pe cineva direct în ochi înseamnă să risipești întunericul din jurul său. Lumina va străpunge persoana superficială până în adâncul sufletului sau.

Citește și:

Când practici acest truc, se întâmplă întotdeauna unul din următoarele lucruri:

- persoana se îndepărtează de tine sau nu mai vorbește;

- conversația ia o direcție mai pozitivă.

3. Ascultă pentru a înțelege

Cel mai eficient mod de a calma o persoană dificilă este să asculți cu adevărat ce încearcă să îți spună - ceea ce înseamnă să încerci să nu spui nimic până când ea nu termină tot ce are de spus.

Faptul că ești sau nu de acord cu ea este irelevant și cu siguranță nu trebuie să îi spui ce crezi. Poți asculta și reveni la ea în viitorul apropiat dacă simți că este necesar. Următoarele răspunsuri sunt cele mai eficiente:

"Permite-mi să revin eu cu un răspuns peste puțin timp."

"Ai putea avea dreptate."

Citește și:

Nu uita următorul lucru: de cele mai multe ori, frustrarea persoanei din fața ta are puțin de a face cu tine... și foarte mult cu ea însăși.

foto main ESB Professional, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.