Setari Cookie-uri

Cum să nu mai absorbi emoțiile și energiile toxice ale oamenilor din jurul tău?

Este momentul să îți protejezi sufletul.

Reglarea empatiei este esențială pentru a opri potopul emoțiilor copleșitoare pe care le absorbi de la oamenii din jurul tău. Dacă vrei să nu mai absorbi stările, sentimentele și energiile celor cu care interacționezi, trebuie să înveți să ai grijă de tine - fizic, mental, emoțional și spiritual.

Atunci când oferi prea multă energie oamenilor, ție nu îți mai rămâne nimic și astfel devii un burete perfect pentru a absorbi alte emoții. Trebuie însă să ai grijă de tine astfel încât să eviți ca acest lucru să se mai întâmple. Iată cum poți face asta:

1. În momentul în care observi o emoție puternică, încearcă să îți dai seama cum te face să te simți.

Etichetarea emoției te ajută să îți duci mintea într-o stare de pauză, ceea ce te poate face să te distanțezi puțin de experiența emoțională.

Citește și:

2. Întreabă-te dacă emoția pe care o simți este a ta, a altei persoane sau este un mix între voi doi.

Uneori poate fi dificil să îți dai seama. Un exercițiu simplu care te poate ajuta în acest sens: imaginează-ți că persoana din fața ta este completă, optimistă și că sufletul ei este încărcat de energie pozitivă, iar apoi concentrează-te pe tine, pe propria experiență - dă-ți seama dacă te simți în continuare la fel.

3. Concentrează-te pe compasiune

În momentul în care îți dai seama că aceste emoții nu sunt ale tale, în loc să te lași copleșită de emoții, poți face ceva pentru a ajuta persoana care suferă și care are nevoie de o mână de ajutor.

4. Respiră profund și gândește-te care este locul din corpul tău care este cel mai liniștit (mai neutru la ce se întâmplă). Îndreaptă-ți atenția asupra acelui loc

Citește și:

Ar putea fi o mână, un picior sau chiar un deget. Îndreaptă-ți întreaga atenție asupra acelui loc și permite-i să fie o forță centrală pentru a te ajuta să te calmezi în timp ce procesezi și eliberezi orice sentiment absorbit. Uneori, când te simți copleșită de situație, un singur loc calm din corpul tău poate fi o resursă bună care să te ajute să îți recapeți puterea și să te liniștești.

5. Returnează emoțiile către persoana de la care le-ai luat

Nu este responsabilitatea ta să porți suferința emoțională a altei persoane și, la fel de important, nu ajută absolut pe nimeni acest gest. Încearcă să îți spui "Las să dispară această durere emoțională care nu este a mea." Folosește vizualizarea pentru a te elibera pe deplin de emoțiile pe care le-ai preluat.

Citește și:

foto main: Renia Metallinou, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.