Setari Cookie-uri

Cum să vezi curcubeul când sufletul ți-e înconjurat de întuneric și de furtuni

Este greu să îți scoți sufletul din durere, frustare, frică. Însă oricât de dificil ar fi, singura soluție de a ieși din capcana suferinței este să nu îți pierzi speranța.

Trăim într-o perioadă în care se pare că a devenit normalitate să experimentăm un lucru rău după un alt lucru rău. Lumea se destramă în jurul nostru. Nu mai știm cum arată normalitatea. Este atât de dificil să rămâi optimist și să speri ca, într-un final, va fi bine... să aștepți cu nerăbdare lucruri bune în viața ta.

Îngrijorarea constantă, frica, stresul, durerea din inimă și disperarea sunt copleșitoare. Viața de zi cu zi a devenit parcă o realitate din filmele cu sfârșitul lumii pe care le vedeam în trecut. Tot mai mulți tindem să credem că nu avem altă opțiune decât să cedăm tristeții și confuziei, să rămânem la pământ și să îi permitem pesimismul să preia controlul asupra noastră.

Citește și:

Până și cea mai adâncă groapă are un fund și, când ajungi la acel fund, singura cale de a ieși este să urci la suprafață. Puțin câte puțin. Pas cu pas. Este un gând reconfortant în cel mai rău moment care ne poate ajuta. Atunci când ajungi la acel fund al prăpastiei, caută să te ridici în picioare, să mergi mai departe, să nu renunți.

Fiecare experiență de viață majoră ne schimbă cumva. Este momentul să îmbrățișăm sentimentele triste și să continuăm procesul de vindecare. La sfârșitul acestui capitol să îi permitem durerii să plece și să ne spunem povestea minunată despre putere, curaj și creștere.

Suntem schimbați, suntem puternici, suntem rezistenți. Este greu, însă nu este imposibil. Oricât de dificil ar fi, singura noastră scăpare este să nu ne pierdem speranța. Speranța va face ca greutățile de astăzi să fie mai puțin greu de suportat deoarece nu vom renunța la a ne gândi că ziua de mâine va fi mai bună. Este o doză de curaj minunată pentru sufletele noastre. Este puterea de a menține vii speranța și credința în cele mai devastatoare vremuri.

Citește și:

Speranța este cel mai important lucru care ne va ajuta până când vom ajunge să vedem luminița de la capătul tunelului. Nu ești singură în incertitudinea ta. Cu toții o simțim. Va fi bine. Trebuie să fie.

foto main Dmytro Balkhovitin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.