Setari Cookie-uri

Cum îți dai seama că te minte? 3 Trucuri de la psihologi pentru a demasca o persoană mincinoasă

Ai avut vreodată sentimentul că cineva te minte, însă nu ai știut cum să îi demonstrezi acest lucru? Poate fi dificil să găsești soluții pe moment astfel incat să îi depistezi pe mincinoși. Mai ales atunci când acuzi direct pe cineva fără să ai dovezi. 

Chiar dacă ai dreptate, nu ai nicio modalitate de a îți susține punctul de vedere - practic, va fi cuvântul tău împotriva cuvântului său. Și dacă greșești, va fi îngrozitor și nedrept pentru persoana în cauza.

Iată cum îți dai seama că ești mințită. Trucuri oferite de psihologi:

1. Pune-i întrebări legate de el

Un mincinos face adesea tot posibilul să se separe de ceea ce spune, căutând să se distanțeze de poveștile sale. Acest lucru îi permite să evite ușor responsabilitatea, punând-o pe umerii altor persoane.

Mulți mincinoși fac lucrul menționat mai sus referindu-se la ei la persoana a treia.

Exemplu:

"Nu a fost terminat" în loc de "Nu l-am terminat"

"Nu le oferi oamenilor lucruri așa" în loc de "Nu am vrut să le dau asta"

Citește și:

"A scăpat farfuria" în loc de "Am scăpat farfuria"

2. Pune întrebările la care știi deja răspunsul

Este posibil să nu știi totul despre o situție, însă probabil că ești conștientă de una sau două fapte despre aceasta. În cazul în care crezi că ești mințită, întreabă despre lucrurile pe care le cunoști și despre cele pe care nu le cunoști. Dacă le încurcă și te minte, nu dezvălui imediat asta.

Așteaptă să își construiască în continuare povestea falsă pe această minciună. În acest fel, vei avea o idee mai bună despre ceea ce este adevărat și ce nu.

3. Pune întrebări neașteptate

Minciuna este o treabă delicată, iar mincinoșii trebuie să se asigure că își cunosc povestea. Nu este neobișnuit că cei care mint adesea să facă tot posibilul să evite detaliile. Răspunsuri precum "Nu sunt sigur" sau "Nu îmi amintesc" sunt semne aproape clare ale unei minciuni.

Citește și:

Ce ai de făcut? Pune întrebări neașteptate, legate de detalii.

Exemple:

Minciuna: "Nu am fost liber pentru că am fost la o cină în interes de muncă." Întrebările neașteptate: "Cine stătea în dreapta ta?", "Ce ai mâncat?", "Ce fel de vin ai servit?"

Minciună: "Eram cu prietenul meu atunci." Întrebări neașteptate: "În ce era îmbrăcat?", "Ce culoare avea cămașa pe care o purta?".

foto main GBALLGIGGSPHOTO, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.