Setari Cookie-uri

Maceratul de gălbenele. Ce beneficii are și cum să-l prepari

Gălbenelele se numără printre cele mai utilizate plante medicinale, având numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum se obține maceratul de gălbenele și cum se folosește.

Calendula officinalis, cunoscute popular ca gălbenele, sunt plante care oferă culoare și luminozitate grădinilor tradiționale prin nuanțele lor intense de galben și oranj. Sunt folosite încă din antichitate ca plante medicinale și în prezent sunt incluse în medicamente și produse pentru îngrijirea pielii sau părului.

Gălbenelele au numeroase efecte vindecătoare: calmează pielea iritată și stimulează reînnoirea celulară. Nu doar că ajută rănile să se vindece mai repede, dar în același timp reduc riscul de infectare și de formare a cicatricilor. Proprietățile antiinflamatorii, antioxidante și astringente ajută nu numai la tratarea, dar și la prevenirea arsurilor solare, hidratând în același timp pielea uscată.

Intern, gălbenelele acționează prin stimularea sistemului limfatic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.

Citește și:

Citeste continuarea pe Eva.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.