Setari Cookie-uri

5 Alegeri pe care le facem conștient și care dor groaznic după o despărțire

Despărțirile duc la sentimente de frământări interioare, durere și, uneori, chiar ușurare. Emoțiile te pot face să te simți atât de atașată de o persoană încât să nu știi cum să mergi mai departe singură. 

Să ai emoții, să simți lucruri - înseamnă să fii om. Aceste stări sunt cele care ne fac să fim creaturi pline de iubire și de compasiune. Însă în momentele dificile, trebuie să fim puțin raționali și să nu ne mai facem rău singuri.

Iată care sunt acele alegeri pe care le facem și care dor groaznic după o despărțire:

1. Păstrezi legătura cu fostul partener

Una dintre cele mai rele și mai confuze alegeri pe care le poți face este să rămâi în legătură cu fostul partener după ce ați avut o despărțire clară, definitivă. Această decizie poate duce la emoții amestecate și te poate tenta să faci alte alegeri nepotrivite pentru tine.

2. Ești în negare

Poate că îți este greu să asculți și imposibil să înțelegi, însă relația ta s-a încheiat și trebuie să mergi mai departe. El nu se va mai întoarce. Nu nega realitatea pentru că vei rămâne blocată cu o grămadă de sentimente dureroase și nu îți vei putea continua viața.

Citește și:

3. Ieși la întâlniri imediat după despărțire

Nu ești gata să cunoști pe nimeni. Inima ta este vulnerabilă după despărțire. Ai nevoie de o perioadă în care să fii doar tu cu tine, să te asculți, să te înțelegi, să îți dai seama ce simți, cine ești și ce ai de făcut pe viitor.

O nouă persoană poate doar să înlocuiască persoană care a plecat și să umple golul din sufletul tău - însă după instalarea rutinei îți vei da seama că nu te-ai vindecat și că doar ti-ai ascuns sentimentele.

4. Te închizi în tine

Când inima ta suferă, îți este greu să accepți oamenii în viața ta. De fapt, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să fii în preajma oamenilor fericiți care se poartă ca și cum durerea ta nu ar exista. Vrei să fii singură. Însă exact asta trebuie să eviți după o despărțire - să fii în preajma prietenilor și a familiei este una dintre cele mai bune modalități de a face față durerii.

Citește și:

5. Îți dorești o încheiere oficială ("closure")

Când inima ta este frântă, mai ales atunci când nu știai că urmează să ai parte de o despărțire, vei simți că ai nevoie de o încheiere oficială, de closure. Atât de mulți oameni rămân blocați în această dorință de încheiere încât își pierd timp prețios din viața lor și nu merg niciodată cu adevărat mai departe.

Renunță la această dorință și încearcă să îți continui viața. Despărțirea este singurul closure de care ai nevoie. El nu a vrut să mai fie cu tine și gata. A ales să plece. Mergi mai departe și tu.

foto main mentalmind, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.