Setari Cookie-uri

De ce să nu mai fugim după bani și succes și să începem să ne bucurăm de lucrurile mărunte în viață?

Cu totii credem ca atunci cand ajungem sus, totul ar trebui sa fie uimitor, minunat. Insa nu este deloc asa. Timpul a trecut, nu ne mai amintim lucrurile marunte, copiii au crescut, oamenii dragi ne-au parasit si fericirea inca este de negasit.

Filosoful Alan Watts a spus întotdeauna că viața este ca un cântec, iar singurul scop al unei melodii este ca oamenii să danseze, să simte, să se distreze. Atunci când ascultăm o melodie, nu dansăm cu scopul de a ajunge la finalul acesteia. Dansăm pentru că ne bucurăm de ea.

Însă noi nu ne trăim mereu viața așa. Din contră - de prea multe ori ne grăbim prin viață, crezând întotdeauna că există ceva mai bun și încercând să ne atingem un anumit scop.

Care este scopul tău în viață?

Indiferent de cât de departe ai ajuns sau de cât de mult muncești, îți vei dori întotdeauna să ajungi la nivelul următor. Sigur că lucrurile materiale aduc confort, însă nu aduc fericire (și aici mă refer la fericirea adevărată). Este momentul să înțelegi că viața nu este despre bunurile materiale.

Citește și:

Viața noastră nu ține de lucruri, de bunuri, de banii din cont. Chiar dacă am ajuns să fim nefericiți dorindu-ne să avem ceva ce nu avem, este important să știm că avem deja tot ce avem nevoie. Viața este menită să fie trăită. Bucură-te de momentul în care ești acum, de locul în care te afli. Concentrează-te pe cele mai bune părți din fiecare zi. Crezi că tot ceea ce faci are un scop și un loc în lume.

Fericirea vine din recunoștință. Ești în viață, ai oameni pe care îi iubești și care te iubesc, poți zâmbi la lucruile mărunte, sufletul tău poate simți fericire. Știu, sunt zile dificile, sunt momente grele, sunt probleme cu care ne confruntăm, griji pe care le avem, situații pe care trebuie să le rezolvăm. Dar așa este viața - cu bune și cu rele. Dacă te concentrezi doar pe lucrurile rele, atunci ai pierdut sensul vieții. Auzi melodia, poate că o și cânți uneori, însă nu mai dansezi.

Citește și:

Nu mai aștepta ziua de mâine pentru a face ceva pentru tine

Îți dai seama că pierzi momente importante. Simți că nu mai ai mult timp la dispoziție și vrei să compensezi. Trebuie să trăiești, să profiți din plin de ce ți-a mai rămas. Așa că îți stabilești încă un obiectiv. Vrei să construiești amintiri, să vezi locuri îndepărtate, să faci lucruri pe care nu ai avut până acum șansa să le faci. Lista crește tot mai mult și ajungi să te întrebi cum poți face toate aceste lucruri. Fie ajungi să te împrumuți, fie să muncești mai mult. Lucrezi de dimineață până seară astfel încât într-o zi să îți permiț să faci toate aceste lucuri pe care ti le dorești. Și timpul pentru tine dispare din nou. Nu ai făcut nimic.

Citește și:

Ce trebuie să faci de fapt?

Nu îți mai dori mai mult. Nu încerca să ai tot. Învață să fii recunoscătoare pentru astăzi. Trăiește momentul. Prețuiește viața! Apreciază timpul pe care îl ai în această lume. Dacă se întâmplă, se întâmplă. Dacă nu, atunci nu a fost menit pentru tine. Oferă-i șansa să plece și continuă-ți drumul. Nu te bloca aici.

Încercăm din răsputeri să obținem mai mult. Niciodată nu suntem mulțumiți de locul în care ne aflăm. Mai mult este întotdeauna mai bine. Fericirea nu este niciodată cu noi. Parcă avem viața bine trasată: grădiniță, școală, liceu, facultate. Apoi o familie și depășirea provocărilor vieții... însă nu ne oprim niciodată din drum pentru a realiza minunile care ni se întâmplă în fiecare moment. Nu dansăm niciodată.

Citește și:

Recunoștința pentru viață este chiar în fața noastră. Melodia încă se aude pe fundal. Nu este niciodată prea târziu să trăim în prezent și să ne bucurăm de dans.

foto main Tory Levi, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.