Setari Cookie-uri

Cum ne va afecta singuratatea pe care o resimtim in timpul pandemiei

Singuratatea este maladia care a lovit tineretul timpurilor noastre, dar si pe cei in varsta, deopotriva. Intamplarea face ca ea sa se suprapuna cu COVID-19 si sa ne bage pe toti in sperieti. Ce impact o sa aiba aceasta separare sociala asupra starii noastre mentale?

Distantarea sociala, munca de acasa, inchiderea scolilor, restaurantelor si restrictiile privind deplasarea ne-au facut sa ne simtim mai singuri si mai insingurati. Suntem construiti pentru intimitate, iar singuratatea nu face altceva decat sa ne demonstreze ca avem nevoie de contact uman.

Cuvantul “singuratate” nu exista pana in 1800. Se pare ca singuratatea nu este o conditie umana general valabila, ci mai degraba una ce tine de un anume moment istoric.

De exemplu, in limba engleza, cuvantul “loneliness” era folosit in poeme pentru a descrie copaci, drumuri sau norii de pe cer, dar nu oameni. Si chiar daca era, singuratatea de atunci nu e aceeasi cu cea de azi cand reprezinta spatiul gol dintre relatiile pe care le avem si cele pe care dorim sa le avem.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.