Setari Cookie-uri

Ce să faci dacă nu poți ierta persoana care ți-a greșit

Psihologii spun că iertarea nu înseamnă să scuzi comportamentul celui care ți-a greșit. Iertarea este pentru tine, nu pentru cealaltă persoană. Iertarea te eliberează. Însă, uneori, nu poți ierta. Ce poți face în această situație?

"Eșți pregătită să ierți?"
"Nu..."
"Atunci nu ierta... încă."

Cu toții știm lucruri importante despre virtuțile iertării. Toată lumea dă sfaturi și spune că ne este mai bine dacă iertăm pentru că astfel reușim să ne vindecăm pe noi înșine, închidem capitolul și mergem mai departe. Da, teoria este simplă... însă ce faci dacă nu ești pregătită să ierți?

Iertarea nu înseamnă să scuzi comportamentul celui care ți-a greșit.
Iertarea este pentru tine, pentru sufletul tău... nu pentru cealaltă persoană.
Iertarea te eliberează.

Poate că înțelegi ce spun aici însă, dacă nu ești pregătită să ierți, cel mai probabil nu o poți face. Nu există explicații clare... pur și simplu nu poți. Și nu trebuie să te simți vinovată sau rușinată. Nici să te gândești că ții de trecut pentru că nu este așa. Cel mai probabil inima ta este încă plină de durere și nu poate accepta ce s-a întâmplat. Mai are nevoie de puțin timp.

Citește și:

Ce poți face dacă nu poți ierta?

Primul pas: Acceptă că nu ești pregătită să ierți și ai încredere în această decizie a ta.

Nu te grăbești nicăieri. Poate că ai nevoie de mai mult timp pentru a îți pune în ordine gândurile și sentimentele. Poate că sufletul tău încă simte nevoia să analizeze întreaga situație și să mai trăiască în acel trecut. Permite-i acest lucru însă asigură-te că nu rămâne prins acolo.

Al doilea pas: Întreabă-te cum faptul că nu ierți îți dă ție putere asupra momentului.

Te-ai gândit vreodată la acest lucru? Nu ierți pentru că acum tu ai putere asupra momentului - ții persoana care te-a rănit prizonieră în gândurile tale. Nu îi permiți să se elibereze, nu ii oferi posibilitatea să își continue viața.

Citește și:

Al treilea pas: Înțelege energia pe care o ai când te gândești la tot ce s-a întâmplat și eliberează-te de ea

Când ești pregătită, eliberează energia care nu îți aparține - energia pe care o simți în momentul în care te gândești la tot ce ți s-a întâmplat și la puterea pe care acum tu o deții.

Cum eliberezi energia? Prin meditație. Inspiră profund și vizualizează cum trimiți Soarelui toată energia care nu îți aparține. La rândul sau, Soarele schimbă această energie dureroasă într-o lumină pură pe care ți-o trimite înapoi (nu mai este nicio durere în ea). Imaginează-ți această energie precum sclipiri frumoase ce-ți pătrund prin piele și se plimbă prin tot corpul tău.

Prin acest proces îți iei înapoi propria energie, puterea ta autentică, cea pe care ai pierdut-o în momentul în care ai fost rănită. După acest exericitiu vei observa că te vei simți mult mai bine pentru că te vei elibera de trecut și, în cele din urmă, vei fi pregătită să ierți.

Citește și:

foto main sakhorn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.