Setari Cookie-uri

Nu permite furtunii din sufletul altora să distrugă curcubeul din sufletul tău

Știi cât de frumos strălucește curcubeul din sufletul tău? De ce vrei să îl distrugi intrând în furtunile altor oameni? 

Nu le permite altor oameni să îți fure Soarele de pe cer. Nu permite întunericului din sufletul lor să pună stăpânire pe lumina din inima ta. Protejează-ți aura și păstrează fericirea cât mai aproape de tine.

Setarea unor limite este necesară în toate relațiile pe care le avem - mai ales în societatea în care trăim. Înainte de a seta aceste limite, acceptă-le importanța. Limitele sunt parte integrantă din relațiile sănătoase deoarece ajută la menținerea unui echilibru între tine și persoana din fața ta. De asemenea, ajută la minimizarea conflictelor deoarece stabilesc un precendent cu privire la ce așteptați una de la cealaltă. A avea limite te poate aduce mai aproape de oamenii la care ții deoarece aceste limite sunt stabilite printr-o comunicare deschisă, matură și onestă.

Citește și:

Iată ce ai de făcut:

1. Este momentul să fii sinceră cu privire la ce îți dorești de la relațiile pe care le ai cu oamenii din jurul tău

Comunicarea deschisă este o parte importantă a oricărei relații sănătoase. Este important să fii sinceră cu ce îți este confortabil și să te asiguri că persoana din fațata (partener de cuplu, prieten, membru al familiei, coleg la muncă, superior) știe ce îți dorești cu adevărat de la ea.

2. Pune-te pe primul loc

Ajută, însă nu uita niciodată să ai grijă de tine. Nu poți oferi iubire dacă în sufletul tău nu există decât durere. De aceea este important să fii puțin egoistă și să ai mai multă grijă de tine. Pune-te pe primul loc, oferă-ți iubirea de care ai nevoie, redescoperă-te, află care este drumul pe care vrei să mergi în viață. Ține cont de ce îți spune inima și nu te mai lăsa condusă de nimeni. Ia decizii bazate pe intuiție, și nu pe sfaturile altora.

Citește și:

3. Detașează-te de problemele altor oameni

Nu uita niciodată că problemele altor persoane sunt strict problemele lor. Poți face tot ce îți stă în putință să ajuți, însă nu uita de tine și de viața ta. Nu trebuie să preiei controlul asupra unei situații care nu te privește, care nu face parte din viața ta.

Te-ai gândit că poate unii oameni nu își doresc ajutorul tău? De aceea uneori este bine să faci un pas în spate și să le permiți acestora să preia frâiele vieții lor și să încerce să se descurce singuri, să își rezolve problemele. Tu poți fi acolo doar pentru a susține, a încuraja, a motiva.

foto main pathdoc, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.