Setari Cookie-uri

Esti nefericita pentru ca te concentrezi pe a avea mai putin din ce nu iti place. Si ce iti place cum ramane?

Nu te poti astepta sa te concentrezi in mod constant pe ce nu iti place si ce nu iti doresti si sa crezi ca poti crea in mod magic ceea ce iti doresti si iti place. 

Esti blocata si nefericita in aceasta viata pentru ca ai ajuns sa te concentrezi mult prea mult pe a avea mai putin din ce nu iti place si nu pe cum sa creezi mai mult din ce iti place.

Bucura-te cu toata inima de ce iubesti fara sa te mai concentrezi asupra lucrurilor pe care le urasti. Nu este acesta un mod mai frumos de a exista in lume? Nu este acesta singurul mod de a fi cu adevarat fericita? Unii oameni si-au dat seama de acest lucru. Altii... aleg sa ramana blocati in viata concentrandu-se pe lucrurile nepotrivite.

Cand oamenii sunt nemultumiti de viata lor, de obicei pot identifica doar ceea ce nu vor sa simta. Isi indreapta atentia doar asupra lucrurilor pe care nu vor sa le traiasca.

Acelasi lucru se intampla si dupa o despartire, cand toata lumea iti spune sa renunti la trecut si sa mergi mai departe. Dar cum faci asta? Cum ajungi sa nu iti mai pese de cineva care ti-a frant inima? Cum gasesti brusc un sentiment de liniste atunci cand tot ce faci este sa te intrebi ce ai facut gresit si cum poti da uitarii toate planurile de viitor pe care vi le-ati facut impreuna?

Citește și:

Raspunsul este ca nu te hotarasti sa renunti la toate aceste zile intr-o clipa. Incerci sa te concentrezi asupra altori lucruri, proiecte noi, sarcini, obiective, visuri si oameni incat, in cele din urma, durerea se estompeaza din sufletul tau.

Nu poti elibera nimic din viata ta fara sa umpli acel gol cu ceva. Este ca si cum cineva ti-ar spune sa nu te gandesti la un elefant alb. Ghici ce? Tocmai asta ai facut - pentru ca acesta este singurul lucru la care vrei sa te gandesti. Si singura modalitate de a nu te mai gandi la elefantul alb este sa te gandesti la altceva.

Asadar, cand vine vorba de adoptarea unei schimbari reale in viata ta, nu te mai ingrijora de ceea ce vrei mai putin in viata ta si incepe sa te concentrezi pe ce vrei mai mult.

Exemple:

- in loc sa incerci sa slabesti, sa reduci caloriile, incearca sa incluzi alimente mai sanatoase in alimentatia ta, sa faci mai multa miscare, sa ai mai multa grija de tine, sa te odihnesti mai bine.

Citește și:

- in loc sa incerci sa dai drumul trecutului si sa depasesti durerea si anxietatea, concentreaza-te pe alte lucruri - conecteaza-te cu oameni dragi, invata abilitati noi, incearca sa ai experiente frumoase si interesante cat mai des cu putinta.

Adevarul este ca poti plangi, poti fi trista, poti suferi, poti analiza detaliile durerii tale din nou si din nou, insa singurul mod prin care sa te vindeci pentru totdeauna este prin crearea unei noi experiente in momentul prezent, una care te absoarbe atat de profund in ceea ce faci incat sa nu mai ai nevoie sa iti amintesti trecutul.

foto main bruniewska, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.