Setari Cookie-uri

Advertorial Cum să ai grijă de pielea sensibilă? 3 Sfaturi de care să ții cont în această toamnă

Îngrijirea pielii sensibile este un proces pe care îl înveți în timp, însă pașii esențiali nu sunt diferiți de orice altă rutină de îngrijire a pielii.

De ce ai tenul sensibil? Cum ai grijă de pielea sensibilă? Ce produse ți se potrivesc dacă ai tenul sensibil? De ce este importantă o îngrijire adecvată pentru pielea sensibilă? La toate aceste întrebări îți vom răspunde în cele ce urmează.

Dacă ai pielea sensibilă, știi că luarea și folosirea oricărei creme hidratante din supermarket nu te va ajuta foarte mult. Vrei ceva hidratant care să fie delicat și, în același timp, să nu provoace iritații și să fie suficient de bun pentru a îți oferi rezultatele de care ai nevoie. Din fericire, există o mulțime de produse dedicate tenului sensibil, prietenoase cu pielea, elaborate sub supravegherea experților dermatologi, care respectă un standard strict de formulare cu ingrediente active și care ajută la calmarea simptomelor pielii sensibile și oferă hidratarea de care avem nevoie.

Sensibilitatea pielii este descrisă cel mai bine ca fiind o afecțiune a pielii - mai degrabă decât ca un tip de piele. Pielea noastră poate deveni sensibilă din mai multe motive - alergii, temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute, exfoliere excesivă care afectează bariera pielii, leziuni ale pielii, vreme uscată, eczeme și alte afecțiuni genetice ale pielii cum ar fi rozaceea.

Diferența dintre pielea sensibilă și pielea sensibilizată

Oana Spânu, ambasadorul oficial Mixa, ne recomandă să fim atenți la câteva semne importante ce ne pot ajuta să ne dăm seama dacă avem sau nu pielea sensibilă:

"Este bine să știi că pielea sensibilă diferă de pielea sensibilizată - este mai frecvent uscată, deshidratată și reactivă. Poate pierde ușor apă și lipidele protectoare. De obicei, uscăciunea este însoțită de senzație de tensiune, usturime, mâncărime sau chiar arsură."

Cum ai grijă de o piele sensibilă?

Îngrijirea pielii sensibile este un proces pe care îl înveți în timp, însă pașii esențiali nu sunt diferiți de orice altă rutină de îngrijire a pielii. Curățarea și hidratarea zilnică sunt o necesitate. Trebuie să îți speli fața de două ori pe zi, însă să eviți produsele cu ingrediente dure ce pot provoca iritații și pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii. De asemenea, este important să alegi produse cu ingrediente care hidratează, calmează și vindecă.

Cum ai grijă de o piele sensibilă pas cu pas?

1. Hidratează de la interior către exterior

Cu toții știm că nu există hidratare mai bună decât consumul de apă. Adaugă și puțină lămâie în apă și ți-ai pregătit un elixir minune pentru care îți va mulțumi întregul corp. Vitamina C și antioxidanții din lămâie ajută la detoxifierea sângelui, prevenind astfel petele, ridurile, acneea; în plus, conferă pielii o strălucire naturală.

Consumă multă apă pe parcursul zilei la intervale regulate pentru a îți menține pielea hidratată din interior spre exterior și a elimină toxinele din corp.

2. Folosește produsele potrivite pentru tenul tău

Investește în produse de calitate, create special pentru pielea sensibilă.

Brandul MIXA a fost inițiat și dezvoltat de către doctorul farmacist Roger în Franța, în anul 1924. Medicul și-a folosit experiența farmaceutică și a amestecat ingredientele active cu cele tradiționale pentru a crea un unguent care să amelioreze pielea uscată și sensibilă a mâinilor.

Timp de aproape 100 de ani, portofoliul MIXA s-a extins de la produse pentru îngrijirea mâinilor, la produse dedicate pielii sensibile a bebelușilor, urmând ca astăzi să ofere rutine hipoalergenice complete de îngrijire a tenului, a corpului, dar și pentru bebelusi si copii. În prezent, acest brand franțuzesc își consolidează reputația de specialist în îngrijirea pielii sensibile oferind produse care îmbină eficacitatea cu siguranța. Vestea bună: acum a ajuns și în România.

Produsele MIXA sunt disponibile în rețeaua drogheriilor DM, în Farmacia Tei, Bebe Tei și online pe emag.ro, beautybee.ro, farmaciatei.ro și bebetei.ro. De asemenea, puteti gasi intotdeauna informatii despre fiecare produs in portofoliu, despre ingrediente sau expertiza dermatologica pe mixa.ro

Produsele de îngrijire MIXA sunt realizate sub supravegherea și îndrumarea experților dermatologi și respect un grad strict de formulare:

- formule testate 100% pe pielea sensibilă;

- formule hipoalergenice;

- produsele sunt estate sub control dermatologic;

- toleranță dovedită clinic;

- formulele sunt alcătuite dintr-un număr limitat de ingrediente pentru a limita riscurile alergiilor

- ingrediente active pentru a ajuta la calmarea simptomelor pielii sensibile: uscăciune, roșeață, senzație de iritație, intoleranță, piele cu tendință atopică.

Iată care este rutina recomandată cu produse MIXA pentru pielea deshidratată:

Pasul1: Curățarea tenului cu apă micelară Very Pure

Apa micelara Very Pure este recomandată pentru toate tipurile de ten; are 0% alcool și parfum, 99,6% ingrediente de origine naturală; respectă pH-ul fiziologic al pielii.

Pasul2: Hidratarea tenului cu Hyalurogel Light (pentru zi) și Hyalurogel Night (pentru seară)

Crema Hyalurogel Light este recomandată pentru tenul normal-uscat, are 7% glicerină și acid hialuronic. Pielea este hidratată pentru 24 h și mai elastică.

Crema Hyalurogel Night este recomandată pentru tenul sensibil deshidratat, cu aspect obosit, are 7% glicerină și acid hialuronic + ulei de camelina. Regenerează pielea sensibilă pe tot parcursul nopții.

Pasul3: Hidratarea corpului cu laptele de corp Hyalurogel

Să nu uităm și de corp. Laptele de corp Hyarulogel este recomandat pentru pielea deshidratată și uscată, oferă hidratare 48 h și este îmbogățit cu acid hialuronic. Textura este una light și se absoarbe în piele în 10 secunde.

3. Asigură-te că mănânci sănătos

Dieta are o influență mare asupra sănătății pielii. Este recomandat să ai o dietă cu multe alimente naturale (fructe și legume gătite corespunzător) și mai puține alimente procesate.

Include următoarele alimente antiinflamatoare și antioxidante în dieta ta pentru a îți îmbunătăți sănătatea pielii și a stimula vindecarea acesteia:

- fructe și legume: mere, afine, roșii, multe verdețuri;

- surse de grăsime sănătoasă: avocado, nuci, ulei de măsline extravirgin;

- pește de apă rece: sardine, somon sălbatic, hering (de consumat de 2 ori pe săptămână);

- glucide sănătoase: gasole, cereale integrale, fructe de pădure, dovlecei;

- fructe și legume portocalii (bogate în vitamina A): morcovi, fructe tropicale, dovleac, cartof dulce;

- nuci: nuci clasice, migdale, alune, caju, fistic.

Câteva sfaturi extra care te pot ajuta dacă ai pielea sensibilă:

- fă dușuri scurte (5-10 minute) cu apă călduță (niciodată fierbinte);

- evită exfolianții duri;

- folosește produse delicate, fără alcool și fără parfum;

- folosește uleiuri esențiale în loc de parfum;

- hidratează în profunzime;

-fă-ți o rutină și respect-o cu strictețe.

foto main pixabay


Kudika
23 Septembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.