Aceste pancakes sunt vegane/ de post si contin mere, unele dintre fructele delicioase ale toamnei. Se fac imediat si sunt perfecte pentru o gustare rapida sau un mic dejun de servit in diminetile reci.
Lista ingrediente:
- 400 ml lapte vegetal/ apa/ suc de mere (eu am folosit suc de mere de data aceasta); - un cub de unt topit (aproximativ o lingura); - 250 g faina; - o lingurita praf de copt; - o lingurita scortisoara macinata; - o lingurita coaja de portocala rasa; - felii de mere dulci; - pentru servire: sirop de artar sau miere.
Cum se prepara:
Punem o tigaie cu diametrul mic pe foc, la incins, o ungem cu unt si adaugam in ea o lingura mare, generoasa, de aluat. Lasam la foc mediu pana cand aluatul incepe sa faca bule de aer.
Decoram cu o felie de mar, o presam putin ca sa intre in clatita si intoarcem rapid. Mai lasam pe foc 1-2 minute.
Servim cu sirop de artar sau cu miere.
Spune-ti parerea!