Daca si voua va place cocosul, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta de bomboane cu cocos facute in casa - varianta homemade pentru Rafaello. Sunt incredibil de bune, nu au nevoie de coacere si cu siguranta vor fi pe placul intregii familiei.

Bomboanele cu cocos pot fi pregatite in doar cateva minute cu 4 ingrediente foarte simple (unele sunt deja in bucataria ta).

Iata care sunt ingredientele de care avem nevoie:

- 170 g ricotta - 95 g fulgi de cocos - 40 g zahar - 2 linguri de fulgi de cocos pentru stratul superior - bucati de ciocolata alba (pas optional)

Important: Ciocolata alba este un pas optional, nu este obligatoriu sa o folosim. Daca nu va place, fie renuntati complet la ea, fie o inlocuiti cu alt ingrediente - exemplu: migdale.

Un alt sfat - in cazul in care nu vreti ca bomboanele sa iasa foarte dulci, puteti renunta la zahar.

Cum se prepara? Nimic mai simplu!

Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul si fulgii de cocos, apoi bagam la frigider pentru aproximativ 10 minute.

Luam cate o lingura de aluat, punem in mijloc un cub mic de ciocolata alba aerata (sau o migdala - sau nimic) si ii dam o forma rotunda.

Pasul final: Trecem fiecare bomboana prin fulgii de cocos.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: