Daca nu ai facut pana acum cozonaci este timpul sa schimbi acest lucru si sa incerci reteta noastra. Nu au nevoie de framantare si ies aromati si foarte pufosi.
Se apropie sarbatorile si esti in cautarea unor cozonaci perfecti? Ce ai spune daca i-ai face chiar tu? Nu muncesti prea mult la ei (asa cum munceau bunicile si mamele noastre). Mai mult, nici nu trebuie sa ii framanti. Ies incredibil de buni si foarte pufosi fara sa depui prea mult efort.
Lista completa de ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 kg faina;
- 250 g zahar;
- 450 ml lapte caldut;
- un plic drojdie uscata;
- 5 oua;
- 320 g unt topit.
Pentru umplutura:
- 500 g nuca maruntita;
- stafide;
- o esenta de rom;
- crema de ciocolata;
- 5 linguri de cacao;
- 5 linguri de zahar;
- coaja de la o lamaie bio.
Pentru decorare:
- o lingura de miere si o lingura de zahar brun.
Cum se prepara:
Pasul1: Adaugam faina intr-un bol mare;
Pasul2: Fierbem putin laptele si zaharul pana cand acesta din urma se dizolva si adaugam peste faina;
Pasul3: Continuam cu urmatoarele ingrediente: drojdia uscata, coaja de la lamaie, galbenusurile batute, untul topit.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum arată meniul de Paște al Oliviei Steer? Vedeta a adoptat postul verde, de la care nu se abate nici măcar de sărbători
- Sweet Ela lansează o colecție delicioasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
- Gabriela Cristea, afacere cu cozonaci! Uite cât costă un cozonac făcut chiar de prezentatoarea tv
Pasul4: Amestecam bine si lasam la dospit o ora.
Pasul5: Pregatim crema. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar. Adaugam cacao, stafidele tinute la inmuiat in cateva linguri de apa si esenta de rom (scurgem siropul) si nucile si amestecam usor cu o spatula.
Pasul6: Impartim aluatul in 4 sectiuni egale, le intindem pe fiecare, adaugam o lingura de crema de ciocolata si crema din albusuri.
Pasul7: Rasucim sectiunile si le impletim intre ele (cate doua). Punem cozonacii in tavi tapetate cu foaie de copt si ii mai lasam sa creasca pentru inca 30 de minute.
Pasul8: Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 50 de minute.
Pasul9: Imediat ce i-am scos din cuptor ii ungem cu miere si presaram peste ei zahar brun.
Pasul10: Ii servim alaturi de oamenii dragi.
A post shared by COSANZENELE GATESC (@cosanzenele.gatesc)
Citește și:
- Gabriela Cristea se lansează în lumea afacerilor cu delicii culinare făcute în casă. Cât costă un borcan de zacuscă?
- Trucurile Mirelei Vaida pentru preparate gustoase de Paște!Artista vopsește ouăle în culori naturale:Am învățat de la mama
- Gift Idea, povestea sărbătorilor într-un coș cadou. De ce comandă companiile cadourile de Craciun din luna octombrie?
foto main CRISTIAN IONUT ZAHARIA, Shutterstock