Setari Cookie-uri

7 Gânduri la care ar fi bine să renunți treptat pe parcursul acestui an pentru a fi fericită

Ceea ce credeai că este adevărat a fost doar o iluzie construită pe credințe false. Aceasta este trezirea ta la realitate. Doare, dar este necesară. Pentru că de acum începe viața ta reală.

Fiecare om își spune propria poveste. În fiecare zi. Clipă de clipă. Chiar tu îți spui o poveste chiar acum. Iar această poveste este o colecție de convingeri care, în cele din urmă, te fac ceea ce ești - această poveste pune bazele fiecărei acțiuni pe care o faci sau nu o faci în viață. În esență, te construiești singură în această poveste, clipă de clipă, zi după zi.

Pentru o perioadă de timp totul este frumos aranjat... sau așa pare, iar viața este minunată. Însă apoi, la un moment dat, dintr-o dată, ajungi să te trezești într-o realitate dură ce nu se aliniază nici măcar un strop cu povestea pe care ți-ai spus-o. Și doare incredibil de tare. Pe măsură ce te străduiești să faci față durerii pe care o simți, ești scoasă din firul poveștii tale cu realități similare. Și continui pe acest drum până când realizezi că povestea pe care ti-ai spus-o atât de mult timp este sursa principală a durerii tale pentru că toate convingerile care susțin povestea sunt complet false.

Citește și:

Nu este ușor, dar trebuie să accepți. Trebuie să te confrunți cu realitatea aceasta: ai trăit o poveste falsă. Ceea ce credeai că este adevărat a fost doar o iluzie construită pe credințe false. Aceasta este trezirea ta la realitate. Doare, dar este necesară. Pentru că de acum începe viața ta reală. Pe măsură ce timpul trece, conștientizarea devine treptat noua fundație a călătoriei tale. Povestea ta este rescrisă cu adevăruri puternice. Și înveți să renunți la nenumărate credințe false... ca acestea...

1. Gândul că este în regulă să aștepți până mâine pentru a face ceva Știm în adâncul sufletului că viața este scurtă. De ce să amâni? De ce să aștepți? Dacă vrei să faci ceva, fă-o acum!

2. Gândul că trebuie să îți găsești motivația undeva în afara ta. Cea mai frecvența problema cu motivația este că atunci când spunem că o căutăm este ca și cum aceasta ar fi ascunsă de noi și că o vom găsi în spatele unui copac sau sub o stâncă. Însă nu-i adevărat. Motivația vine din a face lucrurile corect. Când eforturile au sens, rezultatele ne motivează să facem următorul pas.

Citește și:

3. Gândul că toți ceilalți știu ce este mai bine pentru tine. Complet greșit. Tu știi ce-i mai bine pentru tine. Oferă-ți spațiu pentru a îți asculta propria voce, propriul suflet. Nu mai asculta zgomotul lumii și nu te mai pierde în mulțime. Alege diferit.

4. Gândul că toți oamenii sunt capabili de a fi amabili și de a oferi iubire. Nu toți oamenii sunt ca tine - aceasta este realitatea. Trebuie să o accepți astfel încât să scapi de dezamăgire și să nu te mai aștepți ca lucrurile să fie diferite.

5. Gândul că iertarea nu este necesară. Poate că iertarea nu duce neapărat la relații vindecate, însă poate duce la inimi fără durere. Iertarea îți permite să te concentrezi asupra viitorului fără să mai regreți trecutul.Când ierți pe cineva, faci o promisiune că nu vei ține trecutul aproape de tine, ci vei accepta ce s-a întâmplat și vei merge mai departe cu viața ta.

Citește și:

6. Gândul că toate temerile și grijile tale vor deveni realitate. Într-o zi, când te vei uita înapoi la viața ta, vei realiza că aproape toate grijile și temerile tale anxioase nu au apărut niciodată - așa că ele au fost complet nejustificate și fără sens. Așa că nu te mai concentra prea mult pe cele pe care le ai acum pentru că, cel mai probabil, nici acestea nu se vor întâmplă.

7. Gândul că a o lua de la capăt nu ar fi o opțiune. Fiecare zi este o șansă la un nou început. Fiecare clipă este o șansă de a lupta pentru a trăi așa cum ne dorim. Există o mare diferență între a renunța și a nu mai face nimic și a renunța și a o lua de la capăt în direcția corectă.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.