Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 4 moduri de a rămâne optimistă atunci când ai de-a face cu persoane toxice

Protejează-ți sufletul de astfel de persoane. Nu cădea în capcana lor și nici nu le permite să te manipuleze și să îți conducă viața.

În cazul în care ești stresată din cauza anumitor persoane din viața ta, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să le eviți... însă asta nu este mereu posibil. De aceea, trebuie să înveți să îți protejezi sufletul de negativitatea acestor oameni. Primul pas ar fi să identifici oamenii care aduc energii toxice în viață ta și să găsești modalități de a te proteja de mentalitatea lor negativă.
Dacă ți-e teamă că cineva îți va fura fericirea, s-ar putea să începi să te simți stresată chiar înainte de a te întâlni cu persoana respectivă. Doar faptul că știi că vei fi în prezența ei în curând te poate pune în gardă și te poate face să te simți agitată și nervoasă. Stresul se instalează atunci când simți că nu poți gestiona un anumit lucru, însă amintește-ți că poți face față acestei situații. Ești incredibil de puternică.

Citește și:

Cum să rămâi pozitivă atunci când ai de-a face cu persoane toxice?

Învață să gestionezi modul în care decurg lucrurile. Nu permite nimănui să îți îngreuneze viața sau să te influențeze negativ. Iată câteva sfaturi importante de la psihologi de care să ții cont atunci când ești în preajma unei persoane toxice:

1. Nu îi copia emoțiile

Primul pas pentru a rămâne pozitivă atunci când ai de-a face cu o persoană negativă este să eviți să îi copiezi emoțiile. Nu o lăsa să îți strice starea de spirit și să te facă să te simți la fel ca ea. Dacă se enervează sau se întristează, va încerca să te facă și pe tine să îi preiei sentimentele.

Ce poți face? Ascult-o, însă nu îi permite să pătrundă în sufletul tău. Spune-ți în gândul tău că tu ești bine, că problemele ei sunt doar problemele ei, că viața ta este frumoasă... că totul este în pace și în ordine în prezentul tău.

Citește și:

2. Gândește-te că întâlnirea cu ea este ceva temporar

Nu stai în preajma acestei persoane o viață întreagă, zi de zi, clipă de clipă. Nu ești alături de ea non stop. Întâlnirea dintre voi este o acțiune de scurtă durată, iar tu vei reveni la viața ta normală după ce îți iei rămas bun de la ea.

3. Schimbă-ți percepția

O modalitate de a încuraja o percepție pozitivă este să îți imaginezi cum poți depăși negativitatea persoanei de lângă tine. Ești mult mai puternică decât ea. Te vei simți încrezătoare și gata să treci peste situația în care te afli, mai degrabă decât să te confrunți cu un stres copleșitor.

4. Gândește-te la acele lucruri pentru care ești recunoscătoare

Numărarea binecuvântărilor tale te poate ajuta să treci peste orice situație stresantă declanșată de o altă persoană. Încearcă să te concentrezi asupra lucrurilor frumoase din viața ta și, cel mai important, să cultivi recunoștință în sufletul tău.

Citește și:

Încearcă acest exercițiu atunci când simți că persoana toxică poate pune stăpânire pe sufletul tău frumos: gândește-te la 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare/ care fac viața ta specială/ care au adus fericire adevărată în prezentul tău. Ai atât de multe pentru care să fii recunoscătoare, așa că păstrează-ți aceste bucurii ale vieții cât mai prezente în mintea ta. Gândește-te la lucrurile frumoase din viața ta și nu mai ai timp să te concentrezi pe negativitate.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.