Setari Cookie-uri

Terapeuții de cuplu dezvăluie 5 motive pentru care iubirea dispare în relații

Care sunt motivele pentru care dragostea dispare? Aflăm direct de la terapeuții de cuplu. 

Despărțirea este dificilă însă, din păcate, foarte multe cupluri nu reușesc să treacă peste 5 ani de relație. Tot mai mulți oameni se despart.

Nu ar fi minunat dacă ar există o modalitate de a afla dacă tu și partenerul de cuplu sunteți făcuți unul pentru celălalt? Psihologii spun că, din fericire, există modalități de a îți da seama dacă relația este una de durată. Poți fi atentă la anumite detalii importante precum abilitățile de comunicare, obiceiurile pe care le aveți, planurile de viitor, cât de des vă certați și, bineînțeles, modul în care alegeți să gestionați conflictele.

Care sunt cele mai comune motive pentru care iubirea dispare din relații:

1. Vă vărsați nervii unul pe celălalt

Știai că atunci când iubești pe cineva, ai mai multe șanse să îți verși furia asupra lui (chiar și atunci când el nu are nicio vină)? Care este motivul: interacționezi mai mult cu partenerul de cuplu decât cu oricine altcineva, așa că este aproape firesc să te enervezi pe el într-un moment dificil. Această agresiune este, totuși, dăunătoare unei relații și distanțează partenerul în loc să îl apropie.

Citește și:

2. Nu există recunoștință între voi

Recunoștința trebuie arătată în cuplu. Apreciezi atunci când partenerul de cuplu se trezește primul și îți face cafeaua? Sau îți pregătește o cină cu mâncarea ta preferată?

Trebuie să înveți să fii mai atentă la lucrurile mărunte și să te asiguri că îi mulțumești persoanei iubite pentru eforturile făcute. Dacă uiți să îi spui că ești recunoscătoare pentru ce face pentru tine, ajungi să îți subminezi relația și să compromiti sănătatea fizică și emoțională dintre voi doi. Recunoștința ar trebui să facă parte întotdeauna din limbajul tău al iubirii.

3. Încercați să vă schimbați unul pe celălalt

Unul dintre cele mai ușoare motive de a permite dragostei să moară este atunci când găsești doar defecte la persoana cu care ești și începi să te gândești că nu se aliniază cu ideea ta de partener de cuplu perfect. Nu poți schimba oamenii din jurul tău pentru a fi așa cum vrei tu să fie. Îi poți accepta, îi poți iubi, îi poți susține și îi poți încuraja astfel încât să devină o versiune mai bună a lor. Însă nu te aștepta să îi faci să devină persoane complet diferite care să îți satisfacă nevoile.

Citește și:

4. Ierți greșelile pe care le-a făcut, însă nu uiți

Fiecare relație are probleme - în fiecare cuplu există situații dificile, există compromisuri de făcut, există momente în care un partener greșește.

Un aspect foarte important: dacă alegi să îl ierți pentru greșelile făcute, trebuie să și uiți ce s-a întâmplat. Nu poți aduce în discuțiile din viitor probleme din trecut pentru că doar agravezi situația.

5. Relația este plină de secrete

Ai secrete pe care nu vrei să le împărtășești cu partenerul de cuplu? Sunt multe? În momentul în care ești într-o relație pe termen lung, secretele ar trebui să fie cât mai puține.

Din păcate, secretele te fac să spui minciuni - încercând să le ascunzi, ajungi să îți minți persoana cu care încerci să construiești o viață. Prin minciuni îi arăți partenerului că nu ai încredere deplină în el.

Citește și:

foto main KieferPix, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.