Setari Cookie-uri

3 Semne că cineva încearcă să te manipuleze și să se joace cu sufletul tău 

Manipularea nu este întotdeauna ușor de observat. Cu toții putem cădea pradă ușor oamenilor toxici dacă nu suntem atenți la detalii. Iată 3 semne că cineva încearcă să te manipuleze:

Manipularea nu este întotdeauna ușor de observat. Cu toții putem cădea pradă ușor oamenilor toxici dacă nu suntem atenți la detalii. Iată 3 semne că cineva încearcă să te manipuleze:

1. Evită să își asume responsabilitatea prin implementarea tacticilor de manipulare

Oamenii toxici doresc adesea să evite să aibă orice responsabilitate pentru greșelile sau problemele lor. Ei nu vor să fie vreodată în poziția în care să recunoască că au greșit.

Poate fi greu să lupți împotriva toxicității cuiva care evită mereu responsabilitatea. Iată câteva semne ale unei persoane toxice care încearcă să evite asumarea responsabilității:

- proiectează ceea ce vrea asupra ta - prin acest gest își pune emoțiile asupra ta presupunând că tu trebuie să simți ceea ce simte el și negând complet sentimentele tale. Exemplu: o persoană care își proiectează invidia față de tine te va acuza că o invidiezi;

Citește și:

- are întotdeauna dreptate - refuză cu orice preț să admită că ar putea greși vreodată;

- nu își cere scuze niciodată - în loc să își ceară scuze sau să recunoască că a greșit, va alege să minte, să schimbe situația, să scape de vină și să rănească și mai mult.

2. Un om toxic este întotdeauna concentrat pe el însuși

Nu este nimic în regulă în a te pune pe primul loc. Însă o persoană toxică duce acest lucru la un nivel incredibil și ajunge să fie obsedată de ea însăși încât absolut nimic altceva nu mai contează. Aceasta se comportă ca și cum ar fi centrul Universului. Iată câteva semne în acest sens:

- cere totul și nu oferă nimic... niciodată;
- se laudă non stop... chiar și în momentele în care vrei să vorbești despre realizările tale ;
- vrea ca totul să fie făcut așa cum își dorește. Pentru această persoană lumea trebuie să se învârtă în jurul său... altfel ceva este greșit.

Citește și:

3. Încearcă să schimbe situația și să te facă să simți că ceva este greșit la tine

Manipulatorii sunt foarte buni în a folosi tactici subtile care îi fac să pară nevinovați astfel încât tu să ajungi să nu mai ai încredere în tine și să te gândești dacă nu cumva tu ești de vină pentru o anumită situație. Iată câteva semne de care să ții cont:

- întotdeauna critică, judecă și te îndeamnă să accepți cuvintele sale. Însă există o diferență între un feedback valid și insulte simple.

- vorbește pe un ton superior - o persoană toxică știe foarte bine să spună lucruri care sună frumos, în timp ce tonul său este complet diferit de cuvintele pe care le rostește.

- te face să simți că vrei să intri în defensivă. Te trezești adesea nevoită să te justifici în fața ei din motive care par evidente? Sunt șanse ca această persoană să încerce să se joace cu mintea ta.

Citește și:

foto main Sylverarts Vectors, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.