Setari Cookie-uri

5 Semne că ești cu adevărat fericită în relația în care ești 

Iată care sunt acele semne importante că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu (potrivit psihologilor):

Mulți oameni sunt în căutarea fericirii alături de o altă persoană. Însă ei deja greșesc când pleacă la drum. Nimeni nu te poate face cu adevărat fericit. Înainte de a fi fericit cu altcineva trebuie să fii fericit cu tine însăți. Persoana care vine în viața ta doar adaugă puțin mai multă fericire la fericirea pe care tu deja o simți în sufletul tău.

Cum poți fi fericit cu adevărat într-o relație? Gândul că ai un partener de cuplu, un om pe care să te bazezi, care îți este alături la bine și la rău îți face sufletul să zâmbească? Te liniștește? Te ajută să te simți mai fericită decât ești deja?

Societatea de astăzi, internetul, filmele și cărțile ne arată adesea o idee greșită despre ce înseamnă să fii cu adevărat fericit într-o relație. În plus, acestea ne pot face să ne îndoim de ce avem noi și să ne întrebăm dacă suntem cu adevărat fericiți.

Citește și:

Iată care sunt acele semne importante că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu (potrivit psihologilor):

1. Simți bucurie în sufletul tău mai tot timpul

În timp fluturii în stomac și îndrăgosteala adolescentină vor dispărea complet. Însă nu îți face griji - pentru că de aici urmează partea și mai frumoasă.

Fericire, liniște și bucurie. Acestea vor fi sentimentele care vor rămâne alături de tine tot timpul. Fluturii în stomac sunt acolo, însă apar mai rar.

2. Aveți certuri mature

O relație fără certuri este imposibilă. Este important și chiar sănătos să ai discuțîi contradictorii și argumente puternice într-o relație de iubire. Diferența dintre o luptă matură și una imatură este ceea ce vreți să realizați. Dacă vreți să aveți dreptate și să susțineți că unul a greșit, acesta este un semn să sunteți mai interesați de voi înșivă decât de relația voastră. Dacă aveți o perspectivă de ansamblu asupra problemei, atunci este mult mai probabil ca problema să fie rezolvată.

Citește și:

3. Vă faceți unul pe altul să vă doriți să fiți mai buni

Nu este niciodată treaba ta să schimbi pe altcineva sau să fii schimbată de altcineva. Cu toate acestea, în orice relație sănătoasă, fericită și matură, a fi aproape de persoană cu care ești te ajută să scoți tot ce este mai bun din tine. Nu prin forță și nici prin manipulare. Ci într-un mod frumos, pașnic, sănătos, productiv și aproape natural.

4. Îți place de persoana cu care ești

Da, îl iubești... însă nu este doar iubire. Îți place să petreci timp alături de el. Îți place să îl auzi vorbind și te distrezi atunci când ești cu el. Mai mult, îți place cum este el că persoană - nu doar atunci când este cu tine, ci și când este într-un grup de oameni.

Citește și:

5. Comunicați deschis și liber

Când ești într-o relație în care ești fericită, îți asculți în mod activ partenerul, îi pui întrebări cu privire la experiența sa și ești prezentă când vorbește în loc să te gândești la următorul lucru pe care ai vrea să îl spui. De asemenea, ești conștientă că partenerul de cuplu face același lucru cu tine.

foto main G-Stock Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.