Setari Cookie-uri

5 Gânduri pe care trebuie neapărat să le lași în trecut dacă vrei să mergi mai departe cu viața ta

Iată care sunt acele gânduri la care trebuie neapărat să renunți chiar acum dacă vrei să trăiești în prezent, să te vindeci de durerea trecutului și să mergi mai departe cu viața ta: 

Nu rămâne blocată acolo unde ai suferit cel mai tare. Nu rămâne în locul în care sufletul tău a fost distrus și inima ți-a fost sfărâmată. Este timpul să găsești putere pentru a te ridica de la pământ și a merge mai departe cu viața ta, concentrându-te pe primul pas micuț pe care îl poți face chiar acum. Nu uita, tu ești suficientă. Tu poți fi puternică. Tu poți urca din această prăpastie, tu poți trece prin acest uragan, tu poți depăși această furtună. Continuă-ți drumul și eliberează-te de tot ce a fost astfel încât să poți ridică privirea și să vezi cel mai frumos curcubeu pe cerul destinului tău.

Iată care sunt acele gânduri la care trebuie neapărat să renunți chiar acum dacă vrei să trăiești în prezent, să te vindeci de durerea trecutului și să mergi mai departe cu viața ta:

Citește și:

1. "Nu am de ales"

Îți scrii propriul destin prin alegerile pe care le faci. Devii ceea ce faci în mod repetat. Este foarte important să știi unde mergi și de ce decât să ajungi acolo unde îți dorești (călătoria, nu destinația, contează în această viață). De fiecare dată când vrei să renunți și să rămâi în același loc, pune-ți următoarea întrebare: Vreau să fiu prizonierul trecutului sau un pionier al viitorului?

2. "Mereu va fi așa"

Nu, niciodată nu va mai fi așa. Doar pentru că acum totul este dificil, nu înseamnă că întreaga ta viață este dificilă. Doar pentru că acum ești înconjurată de nori negri de furtună, nu înseamnă că nu te poți îndrepta către soare și un cer senin. Ai răbdare cu acest proces pentru că nu poți vindeca o viață grea peste noapte. Ai răbdare cu tine însăți și cu călătoria pe care o faci. Procesul este unul de durată, însă fericirea ta merită toate eforturile.

Citește și:

3. "Toți oamenii duc o viață mai ușoară și se descurcă mai bine decât mine"

Nu-ți hrăni singură nesiguranța, altfel toate gândurile negative vor pune stăpânire pe tine. Nu mai privi în stânga și în dreapta, nu îți mai analiza viața cu viețile altor oameni. Fiecare are propriul destin, fiecare își duce propriile bătălii. Mai mult, nu vei înțelege niciodată care este viața adevărată a celor din jurul tău. Încetează cu aceste comparații, ascultă-ți vocea interioară optimistă și concentrează-te numai și numai asupra ta.

4. "Este prea târziu"

Este prea târziu să ce... să trăiești? Să te bucuri de viață? Să fii fericită? Să crezi că este prea târziu este ca și cum singură ți-a încheia călătoria. Crede în tine și vei vedea că destinația nu va mai avea niciun sfârșit, nicio importanță. Crede în tine și te vei concentra pe clipă de acum, vei trăi în momentul prezent și vei fi cea mai fericită.

Citește și:

5. "Nu mai pot"

Ba da, mai poți. Era la un moment dat un scurt text care circula pe social media și spunea cam așa "Atunci când simți că nu mai poți... mai poți puțin." Și chiar așa este. Nimeni nu te va lovi așa de tare ca viața. Uneori destinul te va pune la pământ și te va lăsa acolo dacă îi permiți acest lucru. Însă nu trebuie să te concentrezi pe cât de tare te poate lovi destinul, ci mai degrabă pe cât de puternică poți fi tu în fața acestor greutăți. Și așa vei reuși să fii câștigătoare în jocul vieții.

foto main Jorm S, Shutterstock


Kudika
28 Martie 2023
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


5 imagini
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 15-21 iulie

 În această săptămână de iulie astrele ne oferă o oportunitate specială de a ne concentra pe aceste aspecte esențiale pentru a ne îmbunătăți viețile. Iată ce are... Kudika


Horoscop pentru suflet: Mantra zodiei tale pentru săptămâna 15-21 iulie

Fiecare zodie are o energie unică, iar aceste mantre sunt menite să alinieze sufletul tău cu vibrațiile pozitive ale universului. Iată mantra fiecărei zodii pentru această săptămână:

...
Kudika
Rita Ora vine pentru prima dată în Timișoara, la Celebrarea orașului 2024

comunicat de presa: 

De la debutul ei în 2012, Rita Ora a vândut șapte milioane de single-uri, a avut 13 hituri în top 10, iar albumul cu care şi-a... Kudika


Filmele verii la Happy Cinema Luceafărul: o selecție de blockbustere pentru toate gusturile

comunicat de presa: Astfel, în luna iulie spectatorii se pot bucura de filme pentru toate gusturile și întreaga familie, pe care le pot urmări într-o sală reamenajată modern,... Kudika


Spune-mi ce zodie ești pentru a afla care este cea mai importantă decizie pe care trebuie să o iei în a doua jumătate a lui 2024

 În a doua jumătate a lui 2024, fiecare zodie are un drum specific de urmat și o decizie crucială de luat. Află ce îți rezervă astrele și cum poți să-ți maximizezi șansele de... Kudika

Dragă Alma, suntem împreună de un an însă încă nu mi-a spus că mă iubește. Cum îl fac să își declare dragostea?

Dragă cititoare,

Îți mulțumesc că ai avut încredere să împărtășești această preocupare cu noi. Înțeleg cât de frustrant și confuz poate fi să te afli... Kudika