Setari Cookie-uri

Lasă trecutul în spate... și doar așa vei găsi curajul de  a o lua de la capăt

Trebuie să înveți cum să accepți finalurile, cum să zâmbești când se închide un capitol în viața ta și cum să lași oamenii ce nu vor să mai rămână să plece și să își vadă de drumul lor. 

Știu că sunt multe momente în care încerci să creezi din amintiri viața pe care o aveai și tot ce ai împărtășit cu cel care te-a rănit. Joci diferite scenarii în mintea ta și te întrebi dacă într-un alt univers sau într-o altă viață mai puteți fi împreună. Încerci să îți imaginezi cum te simțeai atunci când erai fericită și ai atât de multe întrebări cu privire la ce s-a întâmplat și cum de ai ajuns în această situație.

Închizi ochii și încerci să îți amintești sunetul vocii sale și felul în care îți rostea numele. Sapi adânc în memoria ta și cauți detaliile feței lui și vrei să înțelegi cum de te simțeai cea mai norocoasă persoană din lume.

Citește și:

Însă, atunci când deschizi ochii și eșți întâmpinată de liniștea care te înconjoară, îți dai seama că viața ta s-a schimbat. Nimic nu mai este așa cum era. Nu mai poți spune că este al tău... pentru că el acum este cu altcineva. Acum duce o altă viață... o viață mult prea diferită de viața ta.

Și ți-ai dori să ai nevoie de doar câteva zile ca să poți scăpa de durerea care se află în sufletul tău. Ți-ai dori să nu te mai gândești la nimic, să poți trece peste tot ce a fost și inima ta să fie din nou gata să o ia de la capăt. Însă nu este atât de ușor.

Nu poți șterge din memoria ta peste noapte o persoană despre care credeai că este jumătatea ta. Pentru că a fost o perioadă în care acest suflet era cel mai important pentru tine; lumea ta se învârtea în jurul lui, iar fericirea ta era să îl vezi pe el fericit. Îl iubeai mai mult decât te iubeai pe tine.

Citește și:

Însă totul s-a încheiat... iar acum tu trebuie să o iei de la capăt. Acceptă toată durerea pe care o ai în inima ta în acest moment și încearcă să te îndepărtezi ușor de tot ce a fost astfel încât să te poți vindeca cu adevărat. Găsește în sufletul tău curajul de a accepta că nu mai există "voi", nu mai există "tu și el" și nu mai există un final fericit în ceea ce vă privește.

Tu meriți să închizi acest capitol, să mergi mai departe și să îți oferi șansa unui nou început.

Nu are rost să rămâi acolo unde nu mai există nimic. Nu are rost să trăiești în trecut. Așadar, începe să cauți modalități de a fi fericită aici și acum. Începe să te îndrăgostești de viața care se întâmplă în fața ochilor tăi. Privește apusul fără să simți că ceva lipsește în inima ta. Petrece timp singură și dă-ți seama cine ești, ce îți pune zâmbetul pe buze și ce vrei de la viață.

Citește și:

Crede-mă, ești mai puternică decât crezi. Nu mai pierde timp dorindu-ți să dai timpul în spate pentru că nimic nu mai poate fi schimbat. Găsește curajul să crezi că viața îți va oferi amintiri mult mai frumoase și experiențe mult mai interesante.

Trebuie să înveți cum să accepți finalurile, cum să zâmbești când se închide un capitol în viața ta și cum să lași oamenii ce nu vor să mai rămână să plece și să își vadă de drumul lor.

Dacă vrei să trăiești o viață frumoasă, trebuie să te eliberezi de bagajele incredibil de grele din trecut pe care le tragi după tine. Dacă nu vrei să lași ca toată durerea să îți afecteze prezentul, trebuie să nu mai privești în spate. Concentrează-te pe clipa de acum și învață să fii recunoscătoare pentru lucrurile pe care le ai în viața ta acum.

Citește și:

El nu ți-a fost destinat ție. Și-a încheiat rolul avut în viața ta și a fost nevoit să își continue drumul mai departe. Iar tu... tu închide acel capitol și începe să te pregătești pentru altul. Viața ta nu se încheie aici... ea de acum începe cu adevărat.

foto main Tawan teerak, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.