Setari Cookie-uri

5 Moduri prin care înveți să te eliberezi de ce nu poți controla astfel încât să readuci pacea în viața ta

Viața nu poate fi controlată în întregime. În loc să te focusezi pe lucrurile pe care nu le poți controla, îndreaptă-ți atenția asupra celor care depind de tine. Și, astfel, grijile și temerile vor dispărea, iar tu te vei simți mai bine.

De cele mai multe ori stresul vine din modul în care răspundem la ce ni se întâmplă, nu din întâmplările vieții. Ajustându-ne răspunsul reușim să ne eliberăm de toate grijile nepotrivite. Răbdarea și calmul sunt două superputeri ce ne descătușează sufletele și ne permit să ne concentrăm eficient pe acele lucruri care contează cu adevărat.

Dacă îți faci prea multe griji despre ce ar putea fi sau ce ar fi putut fi, vei ignora și vei trece cu vederea ce este aici și acum. Ține minte acest lucru. Fericirea înseamnă să renunți la ceea ce presupui că ar trebui să fie viața ta și să o apreciezi sincer pentru tot ceea ce este.

Îți sună cunoscute aceste gânduri?

- viața mea nu ar trebui să fie așa, vreau să o fac să fie diferită;
- există un singur lucru pe care mi-l doresc, nu pot fi fericită fără el;
- am perfectă dreptate, cealaltă persoană greșește;
- nu ar trebui să fiu unde sunt acum.

Citește și:

În toate aceste exemple comune, mintea se ține strâns de ceva - un ideal - un gând care nici măcar nu este reală. Și, dacă acest gând este luat în calcul, el duce la mult stres inutil, anxietate, nefericire, ură de sine și emoții depresive.

Pasul 1: Acceptă viața așa cum este ea

Viața nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată perfectă. Accept-o așa cum este ea, cu bune și cu rele, pentru că în imperfecțiunea ei vei găsi adevărata fericire.

Pasul 2: Învață să trăiești în momentul prezent

Nu te mai gândi la ce ar fi trebuit să fie și nici nu te mai concentra prea mult pe ce urmează să fie. Învață să te bucuri de clipa de acum pentru că aici este singurul moment în care trăiești cu adevărat. Aici și acum sufletul tău poate simți fericirea.

Citește și:

Pasul 3: Bucură-te de lucrurile mărunte

Un răsărit sau un apus de soare, o cafea plină de aromă, o mâncare delicioasă, o îmbrățișare din tot sufletul, un sfat bun, o carte interesantă, un zâmbet primit de la un străin, un tors de pisică... îndreaptă-ți atenția lucrurilor mărunte pentru că ele sunt cele mai importante în această viață.

Pasul 4: Învață să fii recunoscătoare

Viața ta este numai și numai a ta. Destinul tău este numai și numai al tău. Nu mai privi în stânga și în dreapta, nu te mai interesa de cum își trăiesc alți oameni viața. Concentrează-te doar asupra vieții tale și învață să fii recunoscătoare pentru ceea ce trăiești și să găsești bucurie în tot ce ți se întâmplă.

Citește și:

Pasul 5: Nu încerca să controlezi totul

Viața nu poate fi controlată în întregime. În loc să te focusezi pe lucrurile pe care nu le poți controla, îndreaptă-ți atenția asupra celor care depind de tine. Și, astfel, grijile și temerile vor dispărea, iar tu te vei simți mai bine.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.