Setari Cookie-uri

6 Lucruri mărunte pe care să le faci pentru propria ta fericire în ultima lună a verii 

Iată care sunt cele mai importante lucruri mărunte pe care trebuie să le faci pentru propria ta fericire în ultima lună a verii: 

Vrei să fii mai fericită? Atunci începe prin a fi mai bună cu tine însăți. Acest lucru poate părea de la sine înțeles, însă prea mulți oameni sar peste acest pas și încearcă să găsească fericirea urmărind obiective din ce în ce mai mari sau concentrându-se pe lucruri temporare, de care chiar nu au nevoie.

Cei mai fericiți oameni din lume fac tot posibilul să aibă grijă de ei și să facă ceva frumos pentru ei înșiși în fiecare zi. Lor nu le este teamă să impună limite în relațiile cu cei din jurul lor și aleg să se pună pe primul loc spunând "Nu" lucrurilor atunci când au nevoie.

Iată care sunt cele mai importante lucruri mărunte pe care trebuie să le faci pentru propria ta fericire în ultima lună a verii:

Citește și:

1. Zi de zi fă câte un lucru frumos pentru tine

Fă ceva prin care să îți demonstrezi că tu contezi, că te iubești și că vrei să fii fericită cu adevărat. Fie că ai chef sau nu, asumarea acestui angajament înseamnă că zi de zi te pui pe primul loc și alegi să te tratezi cu bunătate și iubire.

2. Ascultă-te

Ascultă cum vorbești cu tine însăți. Ascultă-ti tonul vocii interioare atunci când ai discuții cu ține. Fără să ne dăm seama, foarte des ajungem să ne criticăm pe noi înșine în mintea noastră, iar acest lucru ne pune la pământ stima de sine. Când te iubești cu adevărat, încetezi să îți mai vorbești în termeni negativi.

3. Iartă-te pentru greșelile din trecut

Iertarea este o mare parte a găsirii propriei fericiri. Este greu pentru că suntem supărați pe noi înșine pentru toate lucrurile pe care le facem greșit în viață. Însă a te iubi înseamnă a te acceptă așa cum ești. Învață din greșeli, iartă-te și mergi mai departe cu viața ta.

Citește și:

4. Elimină oamenii toxici din viața ta

Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, însă evita pe cât poți să stai prea mult în preajma oamenilor toxici. Nu ai nevoie de o astfel de energie negativă în jurul tău.

5. Respiră

Nu uita că atunci când te simți stresată, suprasolicitată, supărată sau anxioasă, exercițiile simple de respirație îți pot crește considerabil starea de fericire. Dacă faci astfel de exerciții (trebuie doar să găsești 2-3 minute și să respiri profund), reușești să te calmezi. Bonus: nu permiți stresului să ajungă la tine și să îți schimbe starea de spirit.

6. Învață să fii recunoscătoare

Încearcă acest exercițiu: în fiecare seară, înainte de culcare, scrie într-un jurnal, o agendă, pe telefon trei lucruri pentru care ești recunoscătoare în ziua respectivă. Pot fi lucruri mărunte, însă importante (ești sănătoasă, ai un acoperiș deasupra capului, te-ai trezit cu zâmbetul pe buze, ai un job care te ajută să supraviețuiești, oamenii dragi ție sunt bine, ai prieteni minunați)... nu contează.

Citește și:

Important este să faci seară de seară acest exercițiu și vei vedea cum, cu timpul, modul în care percepi viața se va schimba complet.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.