Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 4 motive pentru care ești blocată în prăpastia tristeții (și ce ai de făcut pentru a ieși de acolo)

Vă invităm să citim împreună următorul articol - psihologii dezvăluie care sunt cele mai populare motive pentru care ești blocată în prăpastia tristeții și, cel mai important, ce ai de făcut pentru a ieși de acolo: 

Tot mai mulți oameni se luptă cu sentimente de gol, amorțeală și izolare și, orice ar face, nu pot ieși din această situație. Tot mai mulți oameni se joacă cu propria fericire: "Voi fi fericită când voi avea un salariu mai mare", "Voi fi fericită de îndată de slăbesc kilogramele pe care le-am pus în lunile de vară", "Voi fi mai fericită imediat ce voi avea casa mea."... și tot așa. Putem petrece o viață întreagă urmărind visuri și făcându-ne planuri fără să ne dăm seama că viața trece pe lângă noi.

Vă invităm să citim împreună următorul articol - psihologii dezvăluie care sunt cele mai populare motive pentru care ești blocată în prăpastia tristeții și, cel mai important, ce ai de făcut pentru a ieși de acolo:

Citește și:

1. Nu există echilibru în viața ta

Echilibrul este cheia unei vieți fericire și împlinite. Asta înseamnă să îți faci timp pentru diferite domenii care sunt importante pentru tine: timp pentru a avea grijă de tine, timp pentru a petrece momente frumoase alături de oamenii dragi, timp pentru a îți urmări pasiunile.

Majoritatea oamenilor ajung în prăpastia tristeții atunci când viața lor se înclină prea mult într-o direcție - cum ar fi atunci când tot ceea ce fac este să muncească și sunt prea epuizați pentru a face și altceva.

Ce ai de făcut:

Ia în considerare să renunți la lucrurile pe care le faci în fiecare zi și care nu sunt deloc importante (exemplu: stai ore în șir pe rețetele de socializare) și să îți faci timp pentru ceea ce contează. Fă un pas în spate și privește cu atenție viață pe care o trăiești acum - care sunt prioritățile tale?

Citește și:

2. Nu știi cine ești cu adevărat

Nu ai cum să știi ce te împlinește dacă nici măcar nu știi cine ești. Și mulți oameni nu au idee cine sunt cu adevărat. Trăim într-o perioadă ciudată de izolare și supraîncărcare socială și este greu să ne dăm seama cine suntem în adâncul sufletului.

Ce ai de făcut:

O modalitate excelentă de a te descoperi este să începi să scrii într-un jurnal. Privește lucrurile care se întâmplă în viața ta și scrie cum te simți. Pune-ți întrebări, dă-ți seama cum te simți după anumite experiențe, ce îți liniștește sufletul, ce îți aduce fericire, ce te face să te simți vie și conectată.

3. Nu îți urmărești pasiunile

Poate că nici măcar nu știi care sunt pasiunile tale... și din acest motiv nici nu știi cine ești cu adevărat. În viață este esențial ca fiecare suflet să aibă obiective și visuri semnificative.

Citește și:

Ce ai de făcut:

Este foarte simplu: găsește-ți pasiunile. Poate chiar cariera ta este pasiunea ta - acesta nu este un lucru greșit. Trebuie, totuși, să știi cum să îți gestionezi timpul astfel încât, pe lângă muncă, să reușești să te și relaxezi.

Găsește acel lucru care îți dă un sentiment de valoare și care te face să simți că faci ceva pentru tine.

4. Nu ai relații semnificative

Când vine vorba de relații, calitatea este întotdeauna mult mai importantă decât cantitatea. Dacă ai relații superficiale, atunci este și normal să fii în prăpastia tristeții și a durerii. Noi suntem în mod natural creaturi sociale, iubim să fim înconjurați de alți oameni - așa ne încărcăm inima cu energie frumoasă.

Ce ai de făcut:

Citește și:

Este crucial să te înconjori de oameni frumoși, de calitate, care te văd și te iubești pentru ceea ce ești. Și este important să cultivi aceste relații - să ai grijă de ele, nu să te pierzi în rutină și să le pui pe plan secund. Nu uita, relațiile necesită întotdeauna efort și timp.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.