Daca teama ca nu vei avea parte de cantitatea de proteina necesara te impiedica sa renunti la carne, stai linistita. Exista o multime de alimente care o pot inlocui cu succes si care, pe deasupra, sunt mult mai sanatoase. Ne-am interesat si am ales pentru tine patru surse de proteina completa pe care le poti achizitiona cu usurinta de la raioanele de specialitate din orice magazin. Bonus: sunt foarte gustoase.

4 surse de proteine daca esti vegetarian

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock

1. Quinoa

Un aliment atat de sanatos incat NASA spera sa il poata cultiva in zborurile interplanetare, quinoa contine fibre, fierm magneziu. Este un substitut perfect pentru orez si suficient de versatil incat sa poata fi folosit la micul dejun sau in prajituri.

2. Soia

Soia contine proteina completa si suplineste perfect carnea. Tofu este probabil cel mai cunoscut produs din soia. Cu cat este mai tare, cu atat este mai ridicat continutul sau de proteina.

3. Orezul si pastaile

Unele dintre cele mai ieftine si mai comune alimente care exista este si una dintre cele mai bune surse de proteina de care dispunem. Combinatia de orez si pastai este una ideala atunci cand sa mananci satios si sanatos dupa un antrenament.

4. Humus si lipie

Proteina din grau este similara cu cea din orez. Insa nautul o completeaza ceea ce ne da toate motivele din lume de a ne bucura de traditionala mancare arabeasca humus si lipie. Nautul are un profil similar cu cel al altor legume de aceea nu iti fie teama sa experimentezi cu humus facut si din alte tipuri de pastai.

5. Spirulina cu seminte sau nuci

Contrar credintei populare, acest membru al familiei algelor nu contine proteina completa. De aceea, este bine sa aduagi un aliment bogat in amino acizi precum seminte sau nuci.

4. Sandwich cu unt de arahide

Nici ca se poate ceva mai usor. De fiecare data cand alimente precum pastaile, alunele sau lintea sunt combinate cu seminte precum graul, porumbul sau chiar cu orezul, apare proteina completa. Unul de arahide cu paine integrala este o gustare usoara care, desi bogata in calorii, contine toti amino acizii esentiali necesari precum si grasimi sanatoase.

Foto prima pagina: Pikoso.kz, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: