Setari Cookie-uri

Cinci alimente de care să fugi mâncând pământul

Conform unui studiu publicat recent, trans grăsimile sunt asociate cu un risc crescut de depresie de până la 48%

Au gust bun, creează dependendență și îți dau un boost de energie și bună dispoziție. Cu toate acestea, este mai bine să le înlocuiești cu altceva dacă vrei să îți păstrezi sănătatea și zâmbetul pe buze pe termen lung.

1. Produse alimentare care conțin gluten

Unele dintre bolile asociate glutenului sunt recunoscute ca generând o stare de depresie dar și alte stări de spirit negative. Un studiu menționat de PubMed arată că populația vârstnică sensibilă la gluten a fost de două ori mai susceptibilă de a fi diagnosticată cu depresie în comparație cu ceilalți oameni.

2. Alcoolul

Mulți oameni se folosesc de alcool ca de un remediu împotriva depresiei și a tristeții și pentru a se relaxa. Insă efectul este contrar mai ales atunci când este vorba de un conum prelungit de alcool. In această situație, se instalează anxietatea. Conform cercetărilor, în Statele Unite ale Americii, aproximativ 20% dintre persoanele care sunt afectate de anxietate socială fac abuz de alcool.

Citește și:

3. Cofeina

Mirosul cafelei proaspete de dimineață este minunat însă cofeina are și efecte adverse. O găsești și în băuturile energizante, unele băuturi carbogazoase, ceaiuri și ciocolată. Cofeina excită sistemul nervos și îmbunătățește vigilența pentru perioade scurte de timp. Insă în cazul persoanelor care suferă de anxietate și de tulburări de panică, nu face altceva decât să le agraveze această stare. Cofeina poate poate provoca neliniște, bătăi neregulate ale inimii, nervozitate și dureri de cap.

4. Produsele alimentare și băuturile care conțin zahăr

Zahărul este unul dintre alimentele care contribuie la creșterea nivelului de serotonină din organism însă pentru perioade scurte de timp. Pe termne lung însă, împiedică buna funcționare a organismului, favorizează depunerea grăsimii și genrează dependență. Mai mult decât atât, efectele asupra stării de spirit nu sunt dintre cele mai benefice. Studiile au arătat că o dietă bazată pe zahăr poate duce la anxietate.

Citește și:

5. Produse alimentare care conțin grăsimi trans.

Conform unui studiu publicat recent, trans grăsimile sunt asociate cu un risc crescut de depresie de până la 48%. Aceste grăsimi cresc nivelul de colestorol rău și îl scad pe cel bun, favorizând astfel apariția afecțiunilor cardiace. Le găsești în tot ce înseamnă fast food, snacksuri, frișca pentru cafea, anumite tipuri de margarină, biscuiți, produse de patiserie și alte prăjiturele din comerț, pizza congelată.

Featured foto by Natalia Mels via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.