Cele mai complexe probleme pot fi rezolvate cu decizii mici!

Cele mai complexe probleme pot fi rezolvate cu decizii mici!

25 DE MILIARDE de sticle de plastic sunt vândute anual în România. Suficient cât să acopere cele mai importante orașe din România

PET-urile pe care le cumpără românii în fiecare an pot acoperi în totalitate suprafețele orașelor București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța, unde locuiesc aproximativ 3,5 milioane de români.

Statisticile uneia dintre cele mai mari firme de cercetarea de piață ne arată cât de serioasă este problema PET-urilor, mai ales în condițiile în care majoritatea ajung în ape, păduri sau pe străzi.

La nivelul continentului, datele Parlamentului European arată că doar o parte mică din materialele plastice sunt reciclate. Din păcate, reciclarea nu este o soluție permanentă pentru că obiectele din material plastic mai pot fi reutilizate doar o singură dată după ce au trecut prin procesul de reciclare, pentru a face un produs asemănător. Potrivit unui studiu derulat la Universitatea Newcastle din Australia, o persoană consumă, în medie, 5 grame de particule de plastic pe săptămână, echivalentul unui card bancar.

O alternativa la sticlele PET este aluminiul. Dozele de aluminiu sunt cele mai reciclate materiale și pot fi reprocesate pentru un număr nelimitat de utilizări.

Conform Asociației Americane a Aluminiului, într-un termen mediu de 60 de zile de la aruncarea unui ambalaj de aluminiu la gunoi, un nou ambalaj este refăcut din materialul uzat.

De multe ori, cele mai complexe probleme pot fi rezolvate cu decizii mici.


Kudika
2 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri