Setari Cookie-uri

Soba pe peleți, o sursă de încălzire eficientă și practică pentru casa ta

Alegerea sistemului de încălzire este o decizie importantă, astfel că trebuie să studiezi bine piața înainte de a face investiția finală. Dacă te gândești să achiziționezi o sobă pe peleți pentru încălzirea locuinței, ar trebui să cunoști încă de la început avantajele și provocările unei asemenea soluții alternative de încălzire.

Acest model de sobă funcționează cu lemn prelucrat, transformat în peleți. Peleții se obțin prin înlăturarea scoarței buștenilor de copac, măcinarea acesteia, uscarea și compactarea materialului rezultat. Aceștia au o formă cilindrică și pot conține mai multe tipuri de masă lemnoasă (rășinoase sau foioase).

Există și modele care pot funcționa cu peleți speciali, realizați din alte tipuri de bio-combustibili. Însă, indiferent de categoria din care fac parte, peleții sunt mai avantajoși din punct de vedere financiar în comparație cu combustibilii lichizi sau electricitatea. Câteodată, sobele pe bază de peleți pot fi o soluție chiar mai practică decât un șemineu clasic, mai ales dacă ai de încălzit o suprafață mică. Este suficient să alimentezi soba o singură dată, iar mai apoi te vei putea bucura de eficiența acesteia până la 16 ore. În cazul în care deții o locuință spațioasă, o soba semineu te poate ajuta să faci față cu brio iernilor reci.

Citește și:

Așadar, ca să te poți bucura de toate beneficiile unei sobe pe peleți, ar trebui să ai în vedere câteva aspecte pe care ți le vom prezenta pe scurt în continuarea acestui articol.

Control facil asupra temperaturii de ardere

Pentru a te bucura de un consum cât mai eficient, este important să ai posibilitatea de a controla eficient sistemul de încălzire. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, sobele pe peleți sunt prevăzute cu termostat electronic care poate fi setat în funcție de preferințele tale, cu multă precizie. Astfel, poți seta temperatura pe care o dorești exact așa cum procedezi în cazul unei centrale termice.

Sistem de automatizare

Cele mai moderne sobe pe peleți au sisteme automate de pornire/oprire. Altfel, soba pe peleți funcționează în mare parte independent, intervenția ta fiind necesară din când în când. Iar dacă îți dorești un control și mai eficient, poți monta un dispozitiv de tip termostat care să te ajute să menții tempeatura ambientală optimă.

Citește și:

    Eficiență și emisii reduse

    Sobele pe peleți folosesc un combustibil prietenos cu mediul înconjurător, dar care asigură o funcționare optimă în același timp. Astfel, emisiile de fum rezultate în urma arderilor sunt reduse, iar cenușa poate fi utilizată ca îngrășământ, aceasta fiind o sursă bogată în nutrienți și minerale pentru sol. Modelele din gama specialiștilor de la Alego îmbină toate aceste caracteristici și asigură un randament foarte bun, la costuri reduse.

    Depozitarea peleților în condiții optime

    Dacă ai o sobă pe peleți trebuie să te asiguri că materialul combustibil este depozitat într-un spațiu ferit de acțiunea factorilor externi. Depozitarea corectă a peleților este esențială pentru a nu afecta calitatea acestora, dat fiind că aceștia absorb cu ușurință umezeala din aerul înconjurător. Astfel, pentru evitarea deteriorării a acestora, trebuie să depozitezi peleții în spații aerisite și uscate, ferite de precipitații.

    Pe lângă toate acestea, este important să investești în componente și accesorii calitative, care să asigure funcționarea sobei în siguranță. De exemplu, alege întotdeuna un cos fum exterior premium, care să evacueze noxele și să reziste la temperaturile înalte.

    Așadar, dacă îți dorești o sursă de încălzire pe care să te poți baza chiar și în cele mai răcoroase zile, echipa Alego te întâmpină cu numeroase soluții. Aici găsești semineu Ploiesti pe lemne, gaz, electric, dar și sobe pe lemne și peleți moderne, practice și ușor de integrat în orice tip de amenajare.

    Vizionare placuta


    Kudika
    29 Martie 2020
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.