Setari Cookie-uri

10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români

10 rețete de salată din jurul lumii care au intrat rapid în preferințele gurmanzilor din România. 

Cu o istorie destul de misterioasă, salata de boeuf este un preparat îndrăgit de generații întregi. Aceasta a fost inventată de bucătarul belgian Lucien Olivier, care în a doua jumătate a secolului al XIX-lea se afla în poziția de chef al Hotelului Hermitage din Moscova. Se pare că rețeta originală cuprindea o selecție rafinată de ingrediente precum vânat, caviar, crabi sau prepelițe, însă acesta nu a dezvăluit-o niciodată. Poți comanda celebra salată, însă cu ingredientele pe care le cunoaștem astăzi: pulpă de vită, cartofi, morcovi, mazăre, gogoșari și castraveți în oțet și maioneză de la restaurantul La Mama Ateneu din București.

Featured foto by Moab Republic via Shutterstock


Kudika
19 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.