Setari Cookie-uri

Doamnelor, iubiti macar o data barbati care va fac sa visati!

Iti spune tie, femeie oarba si neclintita ca mine, iubeste sau fa-te ca iubesti, macar o data in viata, un barbat care te face sa visezi.

Foto Victor Tondee/ Shutterstock

Cred ca unele lucruri, si mai ales unii oameni, trebuie sa ti se intample. Oricat de tare te-ai impotrivi, karma, viata, soarta, Justitia divina, spuneti-I cum vreti, va aduce impreuna. In cazurile astea, poate invatam unii de la altii. Poate devenim mai buni, nu stiu. In cazul meu, cred ca ne-am platit pacatele unul prin altul. Contextul in care ne-am cunoscut este complet irelevant si cat se poate de imposibil, in teorie. In practica ne-am croit drum unul catre celalalt, desi stiam amandoi cat de scump o sa platim. Dar jur pe rosu, a meritat fiecare deget frant de ciuda, fiecare suvita zdrelita de buza muscata pana la sange de neputina. Daca as putea sa o iau maine de la capat, as lua-o. Ma iertati, mi-o iau amintirile pe dinainte si degetele raman in urma pe tastatura.

Ce incerc eu sa va spun este ca barbatul asta, idol imposibil, m-a facut sa visez cu orele. Stateam prinsi printre cearsafuri care duhneau a lipsa de pudoare trupeasca si sufleteasca si ne plimbam prin toata lumea cu ochii mintii. Am traversat asa zeci de tari, zeci de timpuri. Ne refugiam intr-o bodega prafuita din Paris, in La Belle Epoque, in fum de tutun, aburi de opium si sunete de pian. Am fugit printre studentii americani care protestau impotriva razboiului din Vietnam. Am stat aproape de Yuri Kochiyama si am adulmecat in aer moartea lui Malcolm X. Ne-am plimbat impreuna pe campurile copilariei lui si am adunat ghinde de pe dealurile copilariei mele. Am strabatut in goana cailor verdele dur al Mongoliei si am tras cu ochiul in bordelurile Japoniei interbelice.

Citește și:

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.