Setari Cookie-uri

Dragă femeie specializată în multitask, scrii după dictare sau îți scrii propria poveste?

Dacă vrei să le oferi celor din jur dragoste și timp, oferă-ți întâi ție acestea două iar rezervele tale se va umple din nou și din nou.

Acum că a trecut 8 Martie, lucrurile intră în mersul lor firesc. Femeile sunt date jos de pe piedestalul pe care stau an de an timp de o săptămână și coboară cu picioarele pe pământ, în lumea reală a lui ”o femeie trebuie să…” și ”o femeie adevărată nu o să…”.

Dați-mi voie să subliniez faptul că singurul lucru pe care o femeie TREBUIE să îl facă și pe care și-l datorează sieși este să își urmeze inima. Să facă alegeri așa cum îi dictează sufletul, valorile și principiile ei. Lucru valabil, de altfel, pentru toți oamenii, indiferent de sexul cu care s-au născut sau genul pe care și l-au ales.

Iubește și fă ce vrei, spunea cândva Fericitul Augustin și este unul dintre cele mai sănătoase principii în viață, atât timp cât iubirea începe cu propria ta persoană. Nu e vorba nici de egoism, nici de narcisism, ci de o urmare logică și simplă. Dacă vrei să le oferi celor din jur dragoste și timp, oferă-ți întâi ție acestea două iar rezervele tale se va umple din nou și din nou.

Foto Teerawit Chankowt/ Shutterstock

Așa cum vă spuneam zilele trecute, unul dintre marile noastre păcate este că suntem tentați întâi să judecăm, abia apoi să ajutăm. Cel de-al doilea păcat al nostru este faptul că nu ne mai acordăm acele câteva minute prețioase din zi doar nouă. Te întreb pe tine, direct și personal, femeie cu capă invizibilă de supererou, cum se face că ai timp pentru toți și toate din viața ta, mai puțin pentru tine?

Ai timp pentru durerile si bucuriile mici sau mari ale copiilor, pentru tristețile și fericirile prietenilor, pentru ajutorul partenerului, al familiei, pentru sarcinile de la serviciu. Ziua ta nu are tot 24 de ore? Și dacă da, din ele nu ai când să îți oferi 15 minute doar pentru tine?

De astăzi, îți lansez provocarea ”15 minute de liniște, pace și introspecție” acordate exclusiv ție. Fă-ți o cană de cafea și savurează-ți în tihnă mica plăcere. Uită-te în oglindă, în cea a minții, nu în cea din baie și privește-te pe îndelete. Pune-ți gândurile în ordine, asumă-ți meritele și folosește-ți calitățile. Asumă-ți greșelile, iartă-te și învață din ele. Fii prezentă tu cu tine, conștientă de gândurile, sentimentele și dorințele tale, doar ale tale, oricare ar fi acestea. Șterge pentru o clipă din minte grija pentru alții, respiră adânc și pune-ți la cale planul de bătaie pentru o nouă zi, șansa unui nou început.

Răspunde-ți apoi doar ție la această întrebare: scrii după dictare, așa cum se așteaptă ceilalți sau îți scrii propria poveste?

Acest articol este inspirat de noua campanie de comunicare Doncafe prin care brandul oferă momente dedicate femeilor. Prin aceasta, Doncafe își propune să încurajeze femeile să se afirme fără îngrădiri de ordin cultural sau social, oferindu-le în același timp, un moment de relaxare și introspecție, la o ceașcă de cafea.

Foto prima pagina Zemler/Shutterstock


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.