Setari Cookie-uri

Bărbații și contracepția: Acționează responsabil!

Metode contraceptive care se adresează bărbaților

Pastila anticoncepțională pentru bărbați

Oamenii de știintă au desfășurat experimente intense în ultimii ani pentru a pune pe piață o pastilă anticoncepțională pentru bărbați. Aceasta acționează pe cale hormonală, întocmai ca în cazul pilulelor clasice și, drept urmare, producția de spermatozoizi scade. Până acum, efectele secundare ale pastilelor anticoncepționale pentru bărbați sunt relativ asemănătoare cu cele cauzate de pilulele pentru femei respectiv creștere în greutate, dureri de cap sau modificări ale libidoului. Deși se află încă în faze experimentale, specialiștii sunt din ce în ce mai aproape de rezultatele dorite.

Coitus interruptus

Așa cum spuneam mai devreme, cei mai mulți dintre bărbați indică prezervativul ca fiind cea mai folosită metodă de protecție, urmată însă coitus interruptus, adică retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare. Dacă prima opțiune este perfect sănătoasă și sigură, cea de-a doua îi expune pe bărbați și pe partenerele acestora la o rată majoră de eșec. Acest lucru este cauzat de faptul că de multe ori, o parte dintre spermatozoizi pot ajunge în vagin înainte de ejaculare. Prin urmare, mai degrabă o ruletă decât o metodă anticoncepțională, retragerea nu este o formă de protecție împotriva sarcinilor neplanificate.

Citește și:

Vasectomia

Această metodă reprezintă echivalentul ligaturii trompelor uterine și este o intervenție chirurgicală minim invazivă care se efectuează sub anestezie locală. O astfel de operație constă în blocarea canalelor deferente care au rolul de a transporta spermatozoizii din testicule până la prostată unde sunt amestecați cu lichidul seminal. Prin vasectomie, transportarea spermatozoizilor este întreruptă însă acest lucru nu împiedică ejacularea. De asemenea, libidoul și virilitatea rămân la nivelul anterior operației pentru că nu este oprită producția naturală de testosteron. Totuși, în cele mai multe dintre cazuri această intervenție nu este reversibilă drept pentru care cei mai mulți dintre bărbații care optează pentru o astfel de operație sunt căsătoriți de mai mulți ani și au cel puțin un copil.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.