Setari Cookie-uri

Narcisimul de martira al Cenusaresei moderne

Toti barbatii care ii ies in cale sunt privititi nu ca potentiali parteneri, ci ca prazi care trebuie prinse cu orice pret. Din fericire pentru ei, si mai ales pentru ea, momeala pe care o foloseste ea nu e buna.

Foto Subbotina Anna/ Shutterstock

Toți bărbații care îi ies în cale sunt privitiți nu ca potențiali parteneri, ci ca prăzi care trebuie prinse cu orice preț. Din fericire pentru ei, și mai ales pentru ea, momeala pe care o folosește ea nu e bună. Momeala asta este fix narcisimul martirizat din titlu. Ea știe una și bună: ei si se cuvin lucruri și oameni dar Universul acesta crud o nedreptățește cumplit. Nici un bărbat nu e suficient de bun pentru ea, nicio întâlnire nu e suficient de romantică, nicio cafea băută dimineața în doi nu e suficient de aromată pentru ca nu vin însoțite cu declamații publice și răsunatoare de dragoste veșnică și nemuritoare fată de propria și minunata-i persoană.

Paranteză bis: nu e nimic greșit să ai standarde. De fapt, e de dorit și încurajez toți oamenii, indiferent de organul genital din dotare, să le exerseze. Ce e complet greșit este să îl vânezi pe Făt Frumos care să stea drepți când vrei tu, să fie frumos, deștept, bogat, fidel, romantic, tandru și armăsar, masculin și delicat în egală măsură, pirat pe alocuri și justițiar în timpul liber. Și care să te iubească pe tine, femeia de rând, doar pentru că respiri și te visezi mireasă.

Citește și:

Suntem tentați toți să credem că sunt lucruri pe lumea asta care ni se cuvin, inclusiv atenția și afecțiunea. Mi se pare că uitam un lucru esențial în goana noastră după validare: dragostea, respectul și încrederea nu cad din cer și nici nu vin nimănui pe tavă. Toate acestea trebuie câștigate în timp și întreținute. Unii dintre noi, întocmai ca Cenusăreasa asta, au obiceiul să se urce pe câte un piedestal și să aștepte acolo să fie iubiți și adorați așa cum, bineînțeles, merită.

Lucrul ăsta nu se aplică doar femeilor. Am văzut, oho, câți! bărbați care cred că femeile din jurul lor le datorează grijă, dragoste, respect, loialitate, sex și tocăniță doar pentru că hazardul genetic i-a dotat cu organe genitale externe.

Citește și:

Dragi Cenușăresi și Cenușărese din toate colțurile, nu vreți voi să vă uniți undeva, într-un colțișor care vi se cuvine, desigur, doar vouă și să ne lăsați pe noi muritorii de rând, să ne iubim și să ne despărțim liniștiți între noi?

Sau măcar să nu vă mai plângeți la noi, nesătuilor!

Foto prima pagina Evgeniia Litovchenko/ Shutterstock

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.