Setari Cookie-uri

5 lecții de învățat după o despărțire

Despărțirile sunt dureroase, greu de controlat, ne aruncă adesea în brațele depresiei și anxietății, ne tulbură viața (uneori profund), dar totodată pot fi văzute ca loc pentru un nou început. Iată câteva lecții pe care ar trebui să le învățăm după o despărțire.

Putem privi însă într-un mod pozitiv o despărțire. Aceasta nu înseamnă să ne negăm durerea, regretul, frustrările, ci din contră, să le recunoaștem și să încercăm să ne reclădim viața după noua situație.

Iată 5 lecții și sfaturi pe care le putem învăța după o despărțire:

Înlătură reproșurile, concentrează-te pe ce a fost benefic în cuplu

Cu siguranță în relația respectivă au fost aspecte care v-au plăcut, pe care ați dori să le păstrați în viitoarele relații. Identificarea acestora poate a vea un rol pozitiv atât pentru a trece mai ușor peste ruptură, cât și pentru a vă contura mai clar dorințele și așteptările în viitoarele relații.

Partea ta de vină din relație

În urma unei despărțiri, majoritatea au tendința de a arunca vina pe celălalt. Însă fiecare are vina sa, fie că a fost prea indulgent sau prea strict, fie că nu a comunicat eficient și așa mai departe.

Citește și:

Asumarea vinei nu reprezintă echivalentul de a încerca resuscitarea unei relații deja încheiate, ci se referă mai degrabă la identificarea unor aspecte ce pot fi îmbunătățite pe viitor.

Cu siguranță unele comportamente pot fi îmbunătățite. Practic, lucrând cu tine, îmbunătățind comunicrea, reacțiile și managementul stresului și al frustrărilor, vei crește calitatea viitoarelor tale relații.

Începi să faci alegeri doar pentru tine

Dacă până de curând gândeai pentru doi, acum ai tot timpul să te gândeșți în special la tine. Poți deja să faci planuri de dezvoltare personală, astfel te poți înscrie la unele cursuri, poate de specializare sau de recreere, de dans, poți să te ocupi mai mult de condiția fizică, mergând la sală, poți pune focus pe sănătate și poate chiar pe dezvoltare a carierei. Există un timp ce ni-l acordăm pentru vindecare, dar și unul pentru dezvoltare.

Citește și:

Bucură-te de viață

Încercă să te bucuri de timpul tău cu tine, caută să te relaxezi, poate să petreci mai mult timp cu prietenii, să călătoreșți mai mult ori să redecorezi casa.

Poți plănui și o investiție pentru tine, poate o nouă garderobă sau ceva mai important, cum ar fi o mașină. Poți, de asemenea, să petreci mai mult timp cu familia ta.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.